George Lakoff

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Der mangler kildehenvisninger i denne artikel.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Question book-4.svg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
George Lakoff i 2008

George Lakoff (født 24. maj 1941) er professor i lingvistik på University of California, Berkeley, hvor han har undervist siden 1972.

Lakoff er især blevet et kendt navn i USA og til dels resten af Verden i kraft af sine bøger om politisk framing. Her tager han udgangspunkt i sit tidligere arbejde om "den kropsbundne bevidsthed" (på engelsk: Embodied mind). Det er især bogen "Don't Think of an Elephant" (dansk titel og oversættelse findes ikke), der har gjort Lakoff til en kendt stemme i den amerikanske debat og en kendt kommunikationsteoretiker blandt kommunikationsfolk over hele Verden. Bogen har således også fået en vis udbredelse i Danmark – dog primært indenfor kommunikationsbranchen, herunder især den gren, der handler om politisk kommunikation.

Lakoff stiftede den nu hedengangne, venstreorienterede tænketank Rockridge Institute. Tænketanken lå i forlængelse af hans kommunikationsanbefalinger om en langsigtet påvirkning af de rammer (på engelsk: Frames), der præger og former den offentlige debat.

Lakoff har et eksplicit tilhørsforhold til Demokraternes venstrefløj, og de fleste af hans bøger, især bestsellerne, er skrevet netop til Demokraterne med det formål at matche Republikanernes – ifølge Lakoff – dygtige og koordinerede brug af rammer (på engelsk: Frames) i den offentlige debat.