Kategoridiskussion:Diktatorer

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: Kategori:Diktatorer

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Slet Som det fremgår af artiklen Diktator, vil påstanden om at en given person er en diktator næsten uundgåeligt være POV. Derfor giver det ikke mening at kategorisere efter dette kriterium, med mindre kategorien får en meget tydelig disclaimer. --Palnatoke 3. jun 2010, 16:51 (CEST)

  • Behold Når nu vi har en artikel om hvad en diktator er, bør vi da også have en kategori hvor de alle sammen er samlet. Den bør dog måske inddeles i underkategorier efter land m.v. mvh Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 3. jun 2010, 16:55 (CEST)
Læs artiklen før du fortsætter med den slags vås. --Palnatoke 3. jun 2010, 17:00 (CEST)
Behold En diktator er en "uindskrænket hersker". Kategorien kan være nyttig, især med underkategorier. Problemet med POV må løses med selvjustits, ved at kriteriet sættes lidt højere. I skrivende stund er Hitlers far opført som diktator, men hustyranner hører ikke til her. --Med venlig hilsen Necessary Evil 3. jun 2010, 18:04 (CEST)
Jeg har strøget kategorien fra Hitlers far, men nej - hverken artiklen Diktator eller artiklen Diktatur lægger op til at definitionen er så enkel, som du gør den til. Jeg vil nok endda antage at det er injurierende og måske i strid med WMF's overordnede politik om nulevende personer. --Palnatoke 3. jun 2010, 18:20 (CEST)
Har du overvejet om Wikipedias artikler er ufuldstændige :-) "Diktator" er en typebetegnelse for regeringsledere, en ubehagelig etiket, men det er Kategori:Massemordere, Kategori:Kriminelle mm. jo også. Så længe det ikke bruges som et skældsord, er det en brugbar kategori. --Med venlig hilsen Necessary Evil 3. jun 2010, 19:29 (CEST)
Godt du minder mig om at vi jo også skulle se at komme af med de to kategorier.. --Palnatoke 3. jun 2010, 21:03 (CEST)
Har du som formand for Wikimedia Danmark modtaget en officiel anmodning à la I got a call from the police... om at det er injurierende at kalde massemordere for massemordere og forbrydere for forbrydere? --Med venlig hilsen Necessary Evil 4. jun 2010, 01:27 (CEST)
Nej. Jeg er bare forsigtig. --Palnatoke 4. jun 2010, 06:20 (CEST)
  • Slet Som det fremgår af artiklen Diktator, er det særdeles vanskeligt at afgøre, om en konkret person er diktator eller ej. De nuværende personer i kategorien kan vel med nogenlunde rimelighed betegnes som diktatorer, men der er da en del andre kandidater, der måske, måske ikke, kunne optages i kategorien. Uden klare kriterier bliver det noget rod. Pugilist 5. jun 2010, 12:00 (CEST)
  • Slet En diktator er en enerådig hersker. Men det kan afhænge af øjnene, der ser, hvorvidt nogen er en diktator. I moderne sprog er det desuden et skældsord, som man bør anvende meget forsigtigt. --|EPO| COM: 13. jun 2010, 16:21 (CEST)
  •  Kommentar Hvis det er selve ordet "Diktator", der er problemet, så kan kategorien omdøbes til fx "Eneherskere". Desuden undrer antallet af henvisninger til artiklen Diktator mig. For hvis man kan bruge ordet "diktator" eller "diktatur" i en artikel uden at nogen "øffer" over det, så bør man også kunne udnævne en person til landets leder. I øvrigt har vi fs Kategori:Helte og det kan jo også være svært at afgøre hvornår man er en helt. Kategoriseringen tyder dog på, at den kun skal bruges til fiktive personer. --MGA73 16. jun 2010, 19:33 (CEST)
  • Behold - Kategorien findes på en hel stribe andre sprog også. Jeg har svært ved at forstå vi skal tage hensyn til diktatorer/eneherskere og bruge eufemismer. I øvrigt har jeg altid brugt kategorier så rummeligt som muligt, hellere tage en artikel med i en kategori for meget end for lidt. Inklusion i kategorien "diktator" er en encyklopædisk-teknisk ting, det kan ikke tages som et værdiladet udsagn.--Casper 29. jun 2010, 05:14 (CEST)
Konklusion:
Der er ikke opbakning til at slette kategorien
- Sarrus (db) d. 4. jul 2010, 12:08 (CEST)