Kategoridiskussion:Lokomotiver

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kategori Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Kategori på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg vil gerne slå til lyd for, at der bruges samme system ved angivelse af litrering, f.eks.:

Selskab Litra Litrering Nummer 

--Lcl 18. sep 2006 kl. 00:12 (CEST)

Jeg er imod - jeg er stærk imod. Fx Litra Mz findes både hos DSB og Railion - og serien kan stille og rolig udvides - skal artikelen så flyttes? Det er hellere ikke let at vedligeholde links til artikelen. Se også Diskussion:Litra_Mz. --Dbcsat 18. sep 2006 kl. 18:18 (CEST)
Jeg synes blot, at der skal bruges samme system til alle lokomotiver, danske som udenlandske. Der findes en række interessante udenlandske lokomotiver der godt kunne finde vej til da:wiki. Problemet med ens litrering af ens lokomotiver i forskellige selskaber kan jo nemt løses ved redirect. Det at selskabet ikke nævnes er efter min mening for indforstået.--Lcl 19. sep 2006 kl. 09:14 (CEST)
Vil klart tilslutte mig Lcl. Ellokomotiverne er for nyligt blevet omdøbt Litra EA hhv. Litra EG fra DSB EA 3001-3022 - herved mistes nøjagtighed. Som nævnt ovenfor kan flertydighed i navne nemt løses ved redirect.--Gm567c 19. sep 2006 kl. 09:27 (CEST)
Hvad er det entydet betegnelse for et dansk lokomotiv? Fx Litra EA findes både hos DSB og Railion - skal der være en artikel for hver selskab? Litra Mx og Litra My findes nu hos masser af selskaber i ind- og udland. Litra SA - 4. generations S-tog - hvordan skal den betegnes - der 8 serier af løbenummer i den. Øresundstoget er puljen delt imellem DSB og SJ, hvor de betegnes som X31K og Litra ET efter hvem som ejer togsættet - men de deler samme serie til løbenumre.
Løbenummer - hvem bruger det som en del af betegnelsen. Nummerserier bruges ikke som betegnelse i dansk jernbanelitteratur! Jeg kan ikke finde eksempler på det. Kun DSB EG 3100 har jeg set første gang hos en webside hos Siemens - men det vel angivelse til nummerserie. de:BR 101 er en betegnelse for type 101 hos DB - DSB har bare brugt bogstaver som typebetegnelse.
Jeg vil gerne have en hovedartikel for en type, uanset hvor materielet siden er solgt hen. Ikke en for hvert selskab som nu ejer nogle stykker af en type. Togsæt har mere onde eksempeler mht. løbenummer og blandet ejerskab. Men der skal være nogle principper til navngivning som holder til alle typer af materiel. Hvis vi ikke bliver enige her skal nok flytte over i Landsbybrønden. --Dbcsat 19. sep 2006 kl. 18:42 (CEST)
Hvis du prøver dette link: Litra EG kan du se hvor enkelt det fungerer, der er kun én artikel. Under alle omstændigheder er f.eks. Litra MY jo kun en henvisning til DSB's udgave af lokomotivet, der findes i mange selskaber (f.eks. Di 3 hos NSB). Hvis det er typen der skal henvises til er der jo tale om et NOHAB lok. type 64.--Lcl 19. sep 2006 kl. 21:28 (CEST)
Jeg ved godt det netop fungerer - Men jeg kan ikke se noget formål med at tilføje 3101-3113. Den dag Railion køber nogle flere lokotiver skal artikelen omdøbes - navngivningen vil hele tiden være ustabil på samme objekt. Prøv at navngive en aktikel til DSB Litra SA. --Dbcsat 19. sep 2006 kl. 22:14 (CEST)
For min skyld kan nummeret godt udgå - undtagen f.eks. der er tale om ét specifikt lokomotiv, f.eks. DSB Pr 908, heldigvis er opgaven med at omdøbe/flytte ikke så stor så længe der kun er beskrevet 8 lokomotivtyper--Lcl 19. sep 2006 kl. 23:06 (CEST)
Godt - jeg er enig mht "PR 908" - dog bør med stort r - som DSB selv brugte. "Litra Hs" er med lille s som også er "SJS Litra H". Og når det er en type: "DSB Litra PR". Lok fra Railion Danmark kan forkortes til fx "RDK Litra EG".
Oversigten på Danske_lokomotivtyper - nr. kan tilføjes efter link. Kommentare? --Dbcsat 20. sep 2006 kl. 17:44 (CEST)

Fint med mig. Mit ærinde var blot, at der blev brugt en ensartet nomenklatur--Lcl 20. sep 2006 kl. 17:58 (CEST)

Flyttet artikler og ny kategori[rediger kildetekst]

Jeg har nu flyttet diverse lokomotiv-artikler så alle navne starter med litra og fjernet numre hvor de ikke er nødvendige for skelnen. Desuden har jeg oprettet Kategori:Danske lokomotiver. --Dannebrog Spy 30. mar 2007 kl. 23:12 (CEST)