Kunstakademiets Designskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Kunstakademiets Designskole
The Danish Design School, Holmen 2011.jpg
Grundlagt 2011
Sted København
Fakulteter
Institutter
Studerende 650
Ansatte
Budget
Rektor Lene Dammand Lund
Styreform
Bestyrelsesformand
Motto
Websted www.dkds.dk
Den gamle campus i Finsens Hospitalets bygninger

Kunstakademiets Designskole (officielt navn: Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering – Designskolen) er en afdeling under Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering og hører under Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser. Indtil 2011 hed skolen Danmarks Designskole og lå under Kulturministeriet.

Skolen har som mission at sikre dansk designs internationale position, fremme dansk erhvervslivs konkurrenceevne og være med til at sætte internationale standarder for designuddannelse og designforskning.

Uddannelserne består af en 3-årig grunduddannelse og en to-årig overbygningsuddannelse, og er inddelt på 8 Specialeområder; Visuel Kommunikation, Beklædningsdesign, Industriel Design, Keramikdesign, Møbel- og Rumdesign, Production Design, Spil- og Interaktionsdesign samt Tekstildesign. Specialeområderne er organiseret inden for fem centre; Center for Kommunikationsdesign, Center for Tekstil og Beklædning, Center for Møbel, Rum og Industriel Design, Center for Glas og Keramik og Center for Teori og Metode.[1][2]

Danmarks Designskole er en del af Det nationale Center for Designforskning.

Forskningen ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering – Designskolen er flerstrenget og dækker såvel grundforskning som anvendt forskning og praksisbaseret designforskning. Hertil kommer kunstnerisk virksomhed, der opfattes som en central del af skolens profil.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: Danmarks Designskole

Designskolen kan føre sin historie tilbage til 1875, hvor Dansk Kvindesamfund stiftede Tegne- og Kunstindustriskolen for Kvinder.[3] I 1930 blev Kunsthåndværkerskolen oprettet ved en sammenlægning af Kunstindustrimuseets Håndværkerskole og Det tekniske Selskabs Skolers afdeling for kunstindustrielle fag. I 1934 blev Skolen for Boligindretning grundlagt. Kunstindustriskolen og Kunsthåndværkerskolen blev endeligt fusioneret i 1973 som Skolen for Brugskunst og denne enhed blev fusioneret med Skolen for Boligindretning i 1990 som Danmarks Designskole. 2. juni 2011 blev Danmarks Designskole så fusioneret med Kunstakademiets Arkitektskole og Kunstakademiets Konservatorskole i Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

Rektorer[redigér | redigér wikikode]

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

  • Erik Krogh, Per Borre & Frank Holgersen, Danmarks Designskole 1875-2000 : 125 years – 125 designers, Danmarks Designskole, 2000. ISBN 87-985478-2-8.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 55° 42′ 8,68″ N, 12° 35′ 16,49″ Ø