Lagos (delstat)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Lagos
Provins
Lagos Island
Lagos Island
Flag
Land Nigeria Nigeria
Hovedby Ikeja
Areal 3.345 km²
Indbyggertal 9.113.605 (2006)
 - tæthed 2.725
Oprettet 27. maj 1967
Lagos State Governor Babatunde Fashola
Lagos (delstat)
Lagos (delstat)
Lagos (delstat)
For alternative betydninger, se Lagos (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Lagos)

Lagos er en delstat ved kysten i den sydvestlige del af Nigeria. Den blev oprettet i 1967 og er den arealmæssigt mindste, men befolkningsmæssigt næststørste og den tættest befolkede delstat i landet. Hovedstaden er Ikeja, men den domineres helt af storbyområdet Lagos.

Geografi[redigér | rediger kildetekst]

Lagos ligger ved Guineabugten og grænser mod nord og øst til delstaten Ogun, mod vest til landet Benin og mod syd til Atlanterhavet.

Inddeling[redigér | rediger kildetekst]

Delstaten Lagos er inddelt i fem regioner (Badagry, Epe, Ikeja, Ikorodu og Lagos) og i 20 Local Government Areas med navnene Agege, Ajeromi-Ifelodun, Alimosho, Amuwo Odofin, Apapa, Badagry, Epe, Eti-Osa, Ibeju-Lekki, Ifako-Ijaye, Ikeja, Ikorodo, Kosofe, Lagos Island, Lagos Mainland, Mushin, Ojo, Oshodi-Isolo, Shomolu og Surulere.

Erhvervsliv[redigér | rediger kildetekst]

Delstaten er landets erhvervscentrum med over 2.000 industrivirksomheder. 65 procent af Nigerias handelsaktiviteter foregår her . De to største havne i landet, Apapa og Tin-Can ligger i delstaten Lagos.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Koordinater: 6°35′N 3°45′Ø / 6.583°N 3.750°Ø / 6.583; 3.750

Nigerias geografiSpire
Denne artikel om Nigerias geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi