Lina Medina

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Lina Vanessa Medina
Født 27. september 1933
Peru
Kendt for yngste dokumenteret mor
Ægtefælle(r) Raúl Jurado
Børn Gerardo Medina
14. maj 19391979 (40)
Ukendt anden søn
1972 (35-36)

Lina Vanessa Medina (født 27. september 1933 i Paurange, Peru) er den yngste dokumenterede mor. Hun var 5 år, 7 måneder og 21 dage da hun fødte sin første søn. Lina Medina er en af ni børn født i en landfamilie i Ticrapo; 7.400 fod oppe i Andesbjergene i Perus fattigste distrikt.

Historien[redigér | redigér wikikode]

Linas forældre tog hende med til et hospital da de var bekymrede over hendes voksende mave, Lægerne troede først der var tale om en voksende tumor, men en nærmere undersøgelse viste at hun var gravid i syvende måned. Halvanden måned senere fødte pigen en velskabt dreng på 2,7 kilo. Barnet blev forløst ved kejsersnit, da Linas hofter var for smalle til en naturlig fødsel.

Ifølge en lægeundersøgelse havde hun fået sin første menstruation allerede i hendes 8. måned (2 1/2 ifølge en anden kilde[1]), og havde som fireårig tydelige bryster og som femårig brede hofter.

Barnet blev døbt Gerardo, efter fødselslægen doktor Gerardo Lozada. Han blev opfostret i den tro at Lina var hans storesøster, men opdagede i en alder af 10 at hun i virkeligheden var hans mor. Han voksede op tilsyneladende uden men fra den usædvanlige mor, men døde i 1979 i en alder af 40, af en sygdom i knoglemarven.

Lina Medina afslørede aldrig hvordan hun var blevet befrugtet eller hvem faren var. En anden læge der var med til at undersøge hende, har foreslået at hun nok ikke selv vidste det. Linas far blev arresteret, mistænkt for voldtægt og blodskam, men blev senere sat fri af mangel på beviser[2]. Lina giftede sig senere med Raúl Jurado, som blev far til hendes anden dreng i 1972. De bor i et fattigt distrikt af Lima kendt som Chicago Chico (Lille Chicago). I 2002 nægtede hun at give et interview til Reuters.

Som ung pige arbejdede hun som sekretær i doktor Gerardo Lozada klinik (hendes fødselslæge) i Lima. Lozada gav hende en uddannelse og hjalp hendes søn gennem en videregående skolegang[3].

Der er to fotografier der dokumenterer graviditeten og fødslen. Det første fra omkring starten af april 1939, da Lina var syv og en halv måned gravid. Det er taget fra hendes venstre side og viser hende stående nøgen med en prominent højgravid mave. Det andet billede blev taget et år senere i Lima, da barnet Gerado var 11 måneder gammel.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]