Loser

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Loser
Loser (Berg).jpg
'
Højde 1.838
Ligger i Steiermark i Østrig
Bjergområde Totes Gebirge i Nordlige kalkalper
Primærfaktor 408
Første bestigning 1800
Oversigtskort
Loser (Østrig)
Loser
Loser
Loser (Østrig)

Koordinater: 47° 40′ 0″ N, 13° 46′ 0″ Ø

Loser er et bjerg i Ausseerland i Østrig, som når op i 1.838 meters højde. Bjerget er et markant vartegn i Ausseerland. De lokale indbyggere kaldar det også for Ausseer Ohrwaschl (Aussee-øret) på grund af formen. Man kan nå toppen med bil via en betalingsvej på ni kilometer. I 1.600 meters højde ligger Loser Restaurant, og her fra kan man gå forskellige vandreture. Søen Augstsee ligger i nærheden af restauranten og er mål for mange vandrere. Herfra kan man nå toppen ved at gå forbi Loser-Fenster (Loser-vinduet), en naturlig port i bjerget. Et af de vigtigste skicentre i Ausseerland ligger på Loser.

Loser solkraftværk[redigér | redigér wikikode]

Det største solkraftværket i Alperne ligger på sydsiden af Loser i 1.600 meters højde. Den rene luft, fravær af tåge, og refleksionen fra sneen om vinteren skaber gode forhold for at omforme sollys til elektricitet. Loserkraftværket blev bygget i slutningen af 1980'erne og består af 598 solcellemoduler, som dækker et område på 263 kvadratmeter. Tre generatorer producerer omkring 30.000 kwh om året, som sendes ud på elnettet.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Bjerg Stub
Denne artikel om et bjerg eller en bjergkæde er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.