Louis Théodore Gouvy

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Louis Théodore Gouvy
1819-1898

Louis Théodore Gouvy (3. juli 1819 i Goffontaine, i dag Saarbrücken-Schafbrücke – 21. april 1898 i Leipzig) var en tysk-fransk romantisk komponist

Gouvy studerede oprindelig jura, men i Paris vaktes hans interesse for musik, og han besluttede at gøre denne kunst til sit fag. Efter et treårigt teoretisk kursus så Gouvy sig i stand til at opholde sig i længere tid i Tyskland, hvis musik fik afgørende indflydelse på ham, og i Italien.

Efter sin tilbagekomst til Paris opførte han en del egne kompositioner, der vandt megen anerkendelse. Senere har han ladet sine, særlig af Mendelssohn påvirkede kompositioner opføre dels i Paris, dels i tyske musikbyer. De omfatter symfonier, ouverturer, kantater og navnlig korværker (Golgatha, Asléga, Fruhlings Erwachen, Missa brevis), samt kammermusik og sange.

Kilde[redigér | redigér wikikode]

– Omfattende henvisninger på den tyske Wikipedia-side som tillige er vurderet Symbol support vote.svg, "Lesenswert"
Komponister Stub
Denne biografi om en komponist er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.