Simon Monjack

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

Simon Mark Monjack (5. august 197023. maj 2010) var en engelsk manuskriptforfatter, filminstruktør, og filmproducer. Han var enkemand af den amerikanske skuespillerinde Brittany Murphy.

Opvækst[redigér | redigér wikikode]

Monjack blev født af jødiske forældre i Hillingdon Greater London. Han opvoksede i Bourne End, Buckinghamshire. Han gik på Juniper High School, Flackwell Heath, og efterfølgende på Royal Grammar School, High Wycombe. Da han var 15, døde hans far, William (1949-1986) i Oxfordshire. Hans mor Linda (f. Hall) er en hypnoterapeut og bor i Bourne End.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Monjack instruerede, producerede, og skrev B-filmen Two Days, Nine Lives i 2000. Han modtog forfatterkredit for biografi-filmen Factory Girl fra 2006, omkring Warhol skuespiller/modellen Edie Sedgwick. Insruktøren George Hickenlooper fastlog at "Monjack intet havde at gøre med Factory Girl "og at" han indgav en letsindig retssag mod os [...] lave falske påstande, som vi havde stjålet hans manuskript. Han holdt os bogstaveligt talt til som gidsler, og vi var tvunget til at nøjes med ham, som han holdt vores produktion over en tønde. " Monjack benægtet disse anklager. I 2007 apporterede E! News at Monjack skulle instruere en filmudgave af DM Thomas 's roman om Sigmund Freud The White Hotel, med Brittany Murphy i en ledende rolle. Projektet blev aldrig til noget.

Juridiske problemer[redigér | redigér wikikode]

  • I 2005 blev der udsendt arrestordre for anholdelse af Monjack i Virginia, der var anklaget for svindel med kreditkort, men sigtelserne blev senere droppet.
  • I 2006 sagsøgte Coutts Bank Monjack, der havde været fordrevet fra fire hjem, for 470,000 dollars.
  • I februar 2007 blev Monjack anholdt og tilbragte ni dage i fængsel, mødte deportation, fordi hans visum til USA var udløbet.

Personlige liv[redigér | redigér wikikode]

Han blev gift med den britiske tv-personlighed Simone Bienne i Las Vegas i november, og skilt med hende fem måneder senere 2006. Samme år mødte han skuespillerinden Brittany Murphy. I april 2007 giftede han sig med hende i en privat jødisk ceremoni i deres hjem (Los Angeles). Parret meldte ikke deres arrangement i forvejen, og blev sjældent ses offentligt sammen inden ægteskabet. I slutningen af november 2009, rapporterede TMZ at Monjack fik det "ubehageligt" under en flyvning fra Puerto Rico til Los Angeles. Murphy fortalte de reagerende brandfolk på LAX Airport, at hun troede, han var ramt af et astmaanfald og følte, at situationen ikke var alvorlig, men EMTs var uenige og fik ham hurtigt indlagt på et nærliggende hospital. Den 20. december 2009 døde Murphy efter at være brudt sammen i sit badeværelse. Årsagen skulle senere vise sig at være lungebetændelse, med sekundære faktorer af jern-mangel, anæmi og flere lægemiddelforgiftninger.

Død[redigér | redigér wikikode]

Simon Monjack blev fundet død den 23. maj 2010, i sit hus i Hollywood ifølge Los Angeles County Coroner's kontor. Los Angeles Fire Department blev tilkaldt for en medicinsk nødsituation, ifølge politiet. Paramedicinere ankom, men Monjack blev erklæret død kl. 21.45. Hans dødsårsag var ikke umiddelbart kendt. Retshåndhævende kilder siger at Brittanys mor, Sharon, konstaterede Monjack bevidstløs i soveværelset omkring kl 21:20, og kaldte derefter 9-1-1. I januar 2010 fortalte Monjacks mor, Linda Monjack, til People Magazine at hendes søn var "syg, og lægerne udfører tests. "Om han har et hjerteproblem kan jeg ikke rigtig sige, så skal du spørge ham, men ja, der har været helbredsproblemer i fortiden. Jeg tror, at det er almindeligt kendt, og det har været i pressen, at han havde et lille hjerteanfald en uge før Brittanys død. Monjack efterlader sin mor Linda og sin datter Jasmin.