Skabelondiskussion:Latinske bogstaver

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Andre europæiske bogstaver[rediger kildetekst]

Til Andre europæiske bogstaver hører vel også de Græske bogstaver? Burde der være et link til disse i skabelonen? --Fred Bradstadt 14. apr 2005 kl. 15:25 (CEST)

For mig at se burde skabelonen nok snarere hedde Det latinske alfabet, og i så fald hører de Græske bogstaver ikke med. -- Bruger:Wegge 14. apr 2005 kl. 15:32 (CEST)

Denne skabelon er nu flyttet fra {{tegn}} til {{latinske bogstaver}}. Og dermed er de græske bogstaver naturligt ikke med, ligesom andre specialtegn er fjernet herfra. --Morten Barklund 2. nov 2005 kl. 10:43 (CET)

I det hele taget dækker "andre europæiske bogstaver" kun over et lille udvalg af de latinske bogstaver som bruges i Europa. Mange østeuropæiske bogstaver er eksempelvis ikke med.--Thomas Thorsen 6. jun 2006 kl. 17:45 (CEST)

Jeg har tilføjet det færøsk/islandske bogstav ð. Dette medfører dog at der er to bogstaver, der linker til samme artikel. Jeg synes dog ikke det er et problem, der lignende jugoslaviske bogstav linker dog fejlagtigt til artiklen om ð hvor det jugoslaviske bogstav også nævnes.

Jeg undrer mig over at digrafen dz medtages som et bogstav. Er det et bogstav, eller skal det slettes? -- Madglad (diskussion) 28. okt 2012, 10:43 (CET)

en:Dz (digraph) behandler denne digraf. --Palnatoke (diskussion) 28. okt 2012, 17:32 (CET)
Ja, men hvorfor medtage denne digraf af de utallige digrafer, der findes i de europæiske sprog. Dansk og en række andre sprog bruger ng som digraf for lyden ŋ. I flæng kan nævnes digrafer som engelsk ch, sh, oo; tysk ch; nederlandsk ch, ij, oe. Der er en længere liste her: en:List_of_Latin_digraphs. At der findes en utf-ligatur for digrafen dz gør den ikke til et bogstav. Nederlandsk ij er jo heller ikke listet. --Madglad (diskussion) 29. okt 2012, 00:19 (CET)
Jeg kender ikke årsagen til at netop dz er med, men man kunne argumentere for at medtage de digrafer, der anses for selvstændige bogstaver i de forskellige alfabeter. --Palnatoke (diskussion) 29. okt 2012, 07:10 (CET)