Suhopolje

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Suhopolje
Suhopolje Rediger på Wikidata
Overblik
Land Kroatien Kroatien
Distrikt Virovitica-Podravina distrikt
Postnr. 33410 Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 5.267 (2021) Rediger på Wikidata
Andet
Hjemmeside www.suhopolje.hr
Oversigtskort

Suhopolje er en landsby og en kommune med samme navn i distriktet Virovitica-Podravina i regionen Slavonien i Kroatien. Den ligger på de nordlige skråninger af Bilogora-bjerget i Podravina-området (Dravadalen), 10 km sydøst for Virovitica i en højde af 118 moh. Suhopolje kommune har et indbyggertal på 6.683, med 2.696 mennesker i selve Suhopolje og resten i en række omkringliggende landsbyer.[1]

Navnet[redigér | rediger kildetekst]

Navnet Suhopolje opstod første gang i 1763. Otte år senere, i 1771, blev landsbyen omdøbt til Terezovac (ungarsk: Tersovac) efter kejserinde Maria Theresa. I dag hedder den igen Suhopolje. I midten af det 18. århundrede bosatte 22 kroatiske og 29 tyske familier sig i byen.

Suhopolje er et vigtigt økonomisk og kulturelt centrum for de omkringliggende landsbyer. Den vigtigste økonomiske sektor er landbruget. Befolkningen er også involveret i kvægavl, håndværk og iværksætteri.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Population by Age and Sex, by Settlements, 2011 Census: Suhopolje". Census of Population, Households and Dwellings 2011. Zagreb: Croatian Bureau of Statistics. December 2012.