SuperBest

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
SuperBest, i Hernings gågade (lukket).

SuperBest er en dansk supermarkedskæde, hvis butikker for størstedelens vedkommende ejes og drives af selvstændige købmænd. SuperBest-købmændene driver typisk deres supermarked eller discountbutik i selskabsform, og nogle af disse købmænd ejer flere supermarkeder i SuperBest-kæden.

SuperBest blev stiftet i 1997, og bestod, ultimo 2011, af 190 butikker over hele Danmark med en årsomsætning på 12,9 mia. kr., hvilken var en mia. mindre end året før, et tab i omsætning kæden forklarer med at man i samme periode har mistet 30 butikker.[1] 50 af butikkerne ejes og drives af Dagrofa, der samtidig er leverandør til hele kæden.

Pr. 1. april 2007 blev kæderne ISO og Dreisler Storkøb en del af SuperBest, mens Fog Fødevarer kom til i 2008. Tidligere er mindre kæder som Jaco, Favør og KC Storkøb (begge i 2001) blevet optaget i SuperBest-kæden, der har hovedsæde i Ringsted.

I 2012 kom det frem, at kæden i løbet af 2013 skal deles op, således at en del af butikkerne fortsætter som EUROSPAR-butikker. I januar 2013 kom det frem, at varesortimentet skal udvides med 1.000 varenumre, så det fremover består af 8.500.[2]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]