The Ark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
The Ark
ESC 2007 Sweden - The Ark - The Worrying Kind.jpg
The Ark på Eurovision Song Contest 2007
Information
Oprindelse Sverige
Genre(r) Pop, Rock
Hjemmeside theark.nu

The Ark blev dannet i august 1991 af Ola Salo, Jepson og Leari og de boede alle i industribyen Rottne ca. 20 kilometer nord for Växjö i Sverige.

I 1996 fik The Ark en pladekontrakt og udgav Ep’en Racing With The Rabbits. Succesen udeblev, og i 1998 blev bandet signet på et nyt selskab og flyttede til en ny by, Malmö. The Ark fik et job som opvarmning for bandet Kent, og samtidig lå deres single Let Your Body Decide på den svenske Top 10. Det var dog næste single, der for alvor gav The Ark det længe ventede gennembrud. Nummeret var It Takes A Fool To Remain Sane fra 2000, som bl.a. indbragte The Ark 2 svenske grammy’s (Årets Sang, Årets Artist) og den prestigefyldte pris som Bedste Nordiske Artist ved MTV Europe Music Awards samme år.

Siden kom albummet We Are The Ark (2000) efterfulgt af turnéer i Skandinavien og Europa, og to år senere kom In Lust We Trust (2002).

Albummet State Of The Ark udkom i 2004 og er indspillet i Tambourine Studios i Malmö og er produceret af bl.a. Per Sunding (Swan Lee).


Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]