Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/IP-bruger 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

IP'en Bruger:94.191.148.236, Bruger:94.191.153.50 og Bruger:94.191.147.75‎ er tydeligvis samme bruger - endog en bruger der har erfaring med brugen af Wikipedia, og så vidt jeg kan se kun deltager i diskussioner. Kan vi finde ud af om det er en blokeret eller bandlyst bruger, eller en anden bruger der bevidst vælger at lade være med at logge ind, og på denne måde reelt set agerer sokkedukke? Tøndemageren (diskussion) 21. nov 2019, 17:36 (CET)

Jeg tror, at det er særdeles usandsynligt, at der er tale om en blokeret eller bandlyst bruger. Det er ikke et krav at logge ind for at kunne redigere.
Tjekuser-politikken følger den engelske, der fastsætter følgende:
"The tool is to be used to fight vandalism, spamming, to check for sockpuppet abuse, and to limit disruption of the project. It must be used only to prevent damage to any of the Wikimedia projects.
The tool should not be used for political control; to apply pressure on editors; or as a threat against another editor in a content dispute. There must be a valid reason to check a user. Note that alternative accounts are not forbidden, so long as they are not used in violation of the policies (for example, to double-vote or to increase the apparent support for any given position)."
Kommentarerne kan opleves som ubehagelige, men det kan ikke betegnes som "disruption". Hvilket konkret punkt i tjekuser-politiken skulle kunne bære en tjekuser ? Har du imodsætning til mig en konkret idé om, hvilken blokeret bruger, der måtte være tale om, kan det overvejes om, der er tale om en blokeringsundgåelse. --Pugilist (diskussion) 21. nov 2019, 17:54 (CET)
Ingen af delene. Jeg er en tidligere bruger som ikke ønsker at være registreret bruger (har smidt mit password væk). Der findes ikke noget krav om at man skal logge ind for at deltage på Wikipedia, og jeg har også redigeret artikler uden at være logget ind. Er der konsensus om at det er et problem, så kan man ændre tilgangen til da.wikipedia til kun at gælde registrerede brugere. 94.191.147.75 21. nov 2019, 17:50 (CET)
Diskussionsindlæggene signeret med 94.191.xxx.xx dækker sandsynligvis over Royal Export. Brugeren blev blokeret flere gange for utilstedelig opførsel i 2016, hvorefter denne gik over til dynamiske IP-adresser, så gængse blokeringer blev virkningsløse. Det blev så udnyttet til gentagne udgydelser gennem et halvt år, før IP-rangen omsider blev blokeret i et år. Derudover har Madglad på et tidspunkt mistænkt Royal Export for at være identisk med den tidligere administrator Pixi Uno. --Dannebrog Spy (diskussion) 21. nov 2019, 22:45 (CET)
Der er tale om 3's mobilnetværk i Danmark. En blokering af disse IP-adresser vil genere et meget stort antal danskere som bruger netværket med mobiltelefoner eller mobilt bredbånd, så jeg vil fraråde en ny blokering. Jeg mener at den negative effekt af en blokering vil være langt større end effekten af den ukendte brugers spredte kommentarer. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. nov 2019, 23:27 (CET)
Royal Export lyder som et godt bud hvem brugeren er. Jeg aner intet om IP-adresser og deres range (er det brugt rigtigt?), så om der skal lægges endnu en blokering vil jeg lade være op til Bruger:Dannebrog Spy og Bruger:Dipsacus fullonum, og andre med den tekniske viden til at vurderer hvad der giver mening. Tak for hjælpen so far til alle tre. Tøndemageren (diskussion) 22. nov 2019, 12:29 (CET)
Jeg tror dog ikke på, at det er Royal Export. Indtil starten af sidste år, anvendte han 3 som udbyder, men siden har hans udbyder været TDC (ved det pga. redigeringer), hvor han har fortsat sin utilstedelige opførsel via den range. Mvh. ‎‎‎‎Zelrin (DiskussionBidrag) 30. nov 2019, 10:15 (CET)