Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/Overtagelse af gammelt brugernavn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hej,

Jeg redigerer den engelske wikipedia under brugernavnet en:User:Heb the best, men kunne godt tænke mig at ændre mit brugernavn til "Hebs", da "the best" lyder mega-dumt, og Bruger:Heb er taget. Men sådan set eksisterer Hebs allerede, og det er lidt mit problem. Brugeren har lavet én redigering på den danske wiki tilbage i 2007, og ingen på andre.

siden for omdøbning, henvises der blot til meta-siden, men jeg kan se på den tilhørende diskussionside, at I tilbage i 2011 nåede frem til at man godt kan overtage gamle brugernavne, hvis de kun har lavet få edits. Det var dog før SUL og er skrevet ud siden da, formentlig fordi siden generelt er blevet omstruktureret. På meta:Steward_requests/Username_changes, som der henvises til, står der at de generelt ikke lader folk overtage brugernavne med edits, men det lader ikke til at være et problem, hvis bare det følger de lokale regler. Den engelske wikipedia har en specifik en politik for det.

Jeg vil derfor høre, om I kan tillade, at jeg overtager "Hebs" som brugernavn?

På forhånd tak. Heb the best (diskussion) 17. aug 2019, 14:48 (CEST)

Der er ingen brugere her på den dansksprogede Wikipedia, der kan omdøbe brugerkonti, så du bliver nødt till at henvende dig på Meta. Tidligere var det lokale bureukrater, der kunne det, men nu kræver det en global omdøber eller en forvalter. Du bliver nok nødt til at spørge den, der har det brugernavn, du ønsker at overtage. Alternativt på du spørge en bruger, der har adgang til at omdøbe brugerkonti. Måske er Bruger:Kaare mere inde i evt. lokale navneskifteregler, da han som bureukrat tidligere har omdøbt brugerkonti.
- Sarrus (db) d. 17. aug 2019, 15:35 (CEST)
I øvrigt er den omtalte diskussion fra før bureaukraterne mistede muligheden for at omdøbe brugere i efteråret 2014. Jeg er ret sikker på, at lokale projekter ikke har noget at skulle have sagt i den sag mere.
- Sarrus (db) d. 17. aug 2019, 16:06 (CEST)
Her kan du ansøge om en brugernavnsændring. Jeg skulle mene der er en sektion, hvor du kan ansøge om brugte brugernavne, så længe brugeren har haft lang inaktivitet samt smalle ændringer. Jeg ved ikke om du kan få Hebs, dog. vh. LouisCle (diskussion) 17. aug 2019, 16:21 (CEST)
Ja, jeg er med på at selve omdøbningen skal ske via metasiden, mit spørgsmål er om dawiki kan tillade den. På metasiden står der "Per standard procedure, accounts with valid edits are not usurped", men det strider imod at det sker. Det var mit indtryk at det i disse tilfælde var de lokale wikiers politikker, der så bestemte, hvornår det kunne tillades. Jeg vil prøve at oprette en anmodning på meta-siden, og se hvad der sker. Heb the best (diskussion) 17. aug 2019, 17:04 (CEST)
Du bliver bare nødt til at prøve, ja. Som siden på Meta også siger, så er det ikke længere op til de enkelte projekter at ændre brugernavne. Held og lykke :-). vh. LouisCle (diskussion) 17. aug 2019, 17:13 (CEST)

Hey, for lige at lukke denne tråd, så kunne jeg ikke blive omdøbt til Hebs, da det var for tæt på Heb, men har nu navnet Hebsen. Ændringen skete på enwiki, så det er muligt at lave lokale regler for overtagelse af brugernavne. Jeg kan dog ikke se, hvorfor I skulle gøre det. Jeg lukker tråden nu. Hebsen (diskussion) 31. aug 2019, 22:52 (CEST)