Wikipedia:Kandidater til gode artikler/Danmarks historie (anden nominering)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Danmarks historie[rediger kildetekst]

Afgøres 27. september4. oktober 2010

Stemmer[rediger kildetekst]

Kommentarer[rediger kildetekst]

Siden sidste nominering er der blevet tilføjet en del kildehenvisninger. --Thomas 13. sep 2010, 19:17 (CEST)

Litteraturlisten er noget ujævn, men generelt er der tale om en overskuelig og velstruktureret artikel, med mange gode indgange til uddybende stof om de forskellige perioder i landets historie. --Rsteen 29. sep 2010, 19:59 (CEST)

Her kommer lige lidt feedback fra mig:

  1. "De seneste 12.000 år har det område, vi i dag kender som Danmark, været beboet af mennesker" - Det er vist dårlig stil at tale i 1. person flertal i artikler.
  2. I det hele taget er første paragraf ekstremt præget af enkeltstående sætninger med punktum imellem sig. Kan det ikke gøres mere flydende?
  3. "Dronning Margrethe 2. kan føre sin oldenborgske slægt tilbage" - her ville mange springe op og råbe "hey, hun er da fra den glückborgske!". Jeg ved godt at det forklares i dens egen artikel, men det kunne måske være en god ide at gøre opmærksom på at hun er fra den glückborgske slægt, og hvordan de to er forbundet.

Dette er de tre ting jeg umiddelbart spottede i indledningen. Af dem er det afgjort nr. 2 der er den mest alvorlige, og jeg ser det gå igen langt nede i artiklen med meget skarpt adskilte sætninger med punktum, hvor en lille omformulering med komma eller bindestreg nok ville hjælpe til en meget mere flydende læseoplevelse. Dette generede ihvertfald mig nok til at jeg ikke havde lyst til at læse videre... Men omvendt vil jeg ikke stå i vejen hvis alle andre synes den er god, og der er jo ikke rigtig noget at udsætte på den faglige kvalitet, så jeg stemmer blankt. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 30. sep 2010, 10:08 (CEST)

Jeg har nu prøvet at imødekomme din kritik i første del af artiklen. :) --Thomas 30. sep 2010, 15:16 (CEST)

Lidt fluekneperi ;-) fra min side. Jeg kan se at der i artiklens fodnote-sektion er brugt en kombination af danske sidehenvisninger (forkortelsen "s." for side) og engelske sidehenvisninger (forkortelsen "pp." for flere sider). Burde du/vi ikke (kun) bruge danske forkortelser? Synes ikke rigtig der står noget om det i stilmanualen? -misuo 30. sep 2010, 15:56 (CEST)

Her er også lidt feedback.

  1. Der er nogle ret store begivenheder, som jeg mener kunne nævnes i indledningen. Jeg tænker bl.a. på Grundloven, Industrialiseringen og 2. vk.
  2. Hvem er Poul Martin Møller, der mener noget om Napoleonskrigene?
  3. Det er vidst ikke helt NPOV at kalde Englands angreb uprovokeret.
--Santac 30. sep 2010, 17:07 (CEST)
  1. Det er vel altid en afvejning...
  2. Helt anden diskussion da dette foregår i en skabelon ikke i denne artikel.
  3. Ændret.

--Thomas 30. sep 2010, 23:36 (CEST)

Nummer to svar forstaar jeg ikke. I afsnittet "Det væbnede neutralitetsforbund og Napoleonskrigene", staar der netop et citat fra omtalte Poul Martin. Jeg har stemt stoetter ikke for at sikre at mine punkter bliver taget serioest. --Santac 1. okt 2010, 05:24 (CEST)

Her er noget mere

  • Denne delsætning er ikke helt god: "og derefter resten af England, der havde gjort oprør mod den danske overmagt." Der er ikke tidligere nævnt at dele af England skulle være underlagt DK og det er derfor heller ikke helt godt at de skrive, at de gør oprør hvis de ikke er underlagt DK.
  • Kirken er vel kristendommen og omvendt? "Kirken fortsatte gennem kristendommen at øge sin indflydelse."
  • I artiklen om Valdemar den Store står at han blev enekonge i 1157, mens der i denne artikel står at det var i 1158. Det bør være det samme. Jeg har også tilføjet en sætning i afsnittet ovenfor som selvf. skal være det samme årstal.
  • Denne sætning efterlader spørgsmålet om hvordan fredsslutningen så blev: "Selv om krigen ikke endte dårligt, var de europæiske stater ikke interesserede i, at Danmark skulle beherske Øresund, og fredsslutningen blev derefter."

--Santac 1. okt 2010, 05:54 (CEST)

Et punkt mere

  • Jeg har svært ved at se hvordan nedgangen kan kulminere med Erik Klipping, når nu landet nogle år senere er fuldstændig pantsat og kongeløst. "Med Christoffer d. 1.'s søn, Erik Klipping, kulminerede nedgangen" --Santac 3. okt 2010, 12:10 (CEST)