Wikipedia:Landsbybrønden/Billedeproblemer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Billedeproblemer[rediger kildetekst]

Som nogen nok har opdaget den seneste tid så er der nogen gange problemer med at vise thumbnails (miniaturer) af billeder. Sådanne problemer skal rapporteres Commons og ikke som nogen gør ved at nedskalere billeder og andre mærkelige "tis i bukserne" løsninger. --Broadbeer, Thomas 24. sep 2007, 22:33 (CEST)

Så gør da det - men lad os i det mindste have nogle fungerende billeder i mellemtiden. --Palnatoke 25. sep 2007, 15:39 (CEST)

Den umiddelbare løsning er at besøge billedets side på Commons og bruge den fane der hedder "purge" øverst oppe (sammen med rediger osv.). Lyder dette for teknisk så skriv billednavnet herunder, så ordner jeg det. --Broadbeer, Thomas 25. sep 2007, 18:52 (CEST)--Broadbeer, Thomas 26. sep 2007, 14:55 (CEST)

Jeg har tisset en del i min sandkasse her på det sidste, men det er jo lidt svært at vide om det er mig der ikke kan finde ud af det, eller noget galt en andet sted. Jeg tror det er et problem mellem de forskellige browsere, det ser fint ud i Firefox, men ikke i IE. Zilotte 25. sep 2007, 15:53 (CEST)

Den umiddelbare løsning er at besøge billedets side på Commons og bruge den fane der hedder "purge" øverst oppe (sammen med rediger osv.). Lyder dette for teknisk så skriv billednavnet herunder, så ordner jeg det. --Broadbeer, Thomas 25. sep 2007, 18:52 (CEST)

Nogle gange er det nok bare at slette den lokale cache-kopi. Gå til billedets beskrivelsesside og tilføj "?action=purge" (uden anførselstegn) til billedets internetadresse. Hvis det ikke virker, så gør det samme på billedbeskrivelsessiden på Commons. F.eks. http://da.wikipedia.org/wiki/Billede:VirkerIkke.png?action=purge Valentin 25. sep 2007, 20:21 (CEST)
De problemer jeg har haft har ikke noget med cache at gøre, det ser forskelligt ud i forskellige browsere, de deler ikke cache. Og det er vel ikke ikke et probelm med serverens cache, når det er på klienten det går galt. Zilotte 25. sep 2007, 22:33 (CEST)
Hvilke problemer drejer det sig om? --Broadbeer, Thomas 25. sep 2007, 23:06 (CEST)
Beskrevet her med eksempel Bruger:Zilotte ,, Zilotte 26. sep 2007, 00:14 (CEST)
Til Zilotte: Hvis det er to forskellige problemer, kunne det måske være en ide at lave øvelser med {{-}} ( <br clear="all" /> ) der skulle bringe elementer fri af hinanden.
Til Broadbeer: Tak for løsningen, selv om jeg ikke er imponeret over at en administrator kan finde på vælge forhånelsen i stedet for at vejlede, som det fremgår af linje to herover – og ved ikke at begrunde tilbagerulningen, i praksis betragte bidraget som hærværk.
Det er surt at støde ind i den type forvaltning af en tillidspost og højner ikke administratorernes anseelse. De burde danne en coaching-gruppe, der kunne vejlede de af kollegerne der ikke længere ser det som særlig vigtigt at varetage et ordentligt forhold almindelige brugere med deres ind imellem vejledningsbehøvende bidrag.( Baggrund: 1, 2 ) -- Mvh PHansen 26. sep 2007, 11:15 (CEST)
Jeg er enig i at forløbet med tilbagerulninger af {{Danmarks historie}} ikke er klædeligt. Jeg har oprettet et indlæg på Wikipedia-diskussion:Administratorer med opfordring til at finde fælles fodslag i forhold til tilbagerulninger. --JGC 26. sep 2007, 14:34 (CEST)

Til PHansen: Jeg betragtede det ikke som hærværk (det var bare nemmest at trykke på "fjern redigering"), men så at der var flere "problemer" (også i træ var der problemer). Så jeg regnede med det måske kunne ske i andre artikler. Det har været oppe at vende en del på Commons og jeg er en del på Commons da jeg har billeder derovre og tænke således ikke på at andre folk som sådan ikke har behov for at besøge siden. At to andre administratorer også lavede tilbagerulninger er jeg ikke herre over.(Skrev Broadbeer (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Broadbeer: Kan du ikke lade være med at strege over i dine tidligere indlæg uden at forklare hvorfor du gør det? --Morten LJ 26. sep 2007, 15:27 (CEST)
øh joh men jeg kan også slette teksten, men det bliver du ikke klogere af vel? Jeg har åbenbart stødt PHansen, hvilket ikke var hensigten med min tekst. Den anden overstregning var fordi jeg har flyttet min forklaring af løsningen op. (Nu har jeg slettet overstregningerne). --Broadbeer, Thomas 26. sep 2007, 15:35 (CEST)
Reverter lige, hvis du sletter teksten giver det slet ikke mening. Måske du bare generelt skulle holde dig fra at redigere i indlæg som allerede er blevet besvaret og så i stedet skrive et nyt indlæg. --Morten LJ 26. sep 2007, 16:43 (CEST)

Jeg vil slutte min deltagelse i denne diskussion med at takke PHansen for hans forslag om at benytte {{-}} i forbindelse med billederens placering i forhold til teksten, så det nogenlunde ens ud i de forskellige browsere. At gøre billedstørrelsen mindre vil jeg også forsætte med, da jeg ikke har set nogen fornuftige argumenter mod det i denne diskussion. Diskussionen kom jo også til at handle om alt andet end billederstørrelser. Kommunikation er en svær ting, det er vigtigt at forstå et problem inden man giver en løsning. Zilotte 27. sep 2007, 14:09 (CEST)

Der er ingen der siger du ikke må nedskalere billeder, det er jo op til dig (og andre der redigerer artiklerne) hvor store de skal være. Nedskaleringen der strtede denne tråd var af en anden karakter end de problemer du har. --Broadbeer, Thomas 27. sep 2007, 16:00 (CEST)
Broadbeer, forstod du karakteren af mit spørgsmål ? hvis du gjorde hvorfor så fortæller du så at løsningen er at benytte purge ? Jeg havde jo skrevet at det var forskel på visningen i Internet Explorer og Firefox, først efter at jeg har forklaret at browserne ikke deler cache spørger du mig om hvad problemet er. Og hvorfor tror du at det er for teknisk for mig at benytte purge ? Med Valentins forklaring var det jo lige til. Zilotte 27. sep 2007, 17:13 (CEST)
Ja jeg forstod godt dit problem og jeg er lidt forvirret nu :-s Jeg har netop overstreget svaret med purge og flyttet det højere op i diskussionen, da det, som du påpeger, ikke er løsningen på dit problem. Min tidligere bemærkning i dag er netop en pointering af at det var andre problemer jeg hentydede til med oprettelsen af dette indlæg. (Men det var jo godt at dine problemer også blev løst af andre her :) ). --Broadbeer, Thomas 27. sep 2007, 18:41 (CEST)