Wikipedia:Landsbybrønden/Guitarister, der er kendt for at bruge .....

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Guitarister, der er kendt for at bruge .....[rediger kildetekst]

En del artikler om forskellige guitarmærker indeholder et afsnit om "Guitarister der er kendt for at bruge guitar xyz". De enkelte afsnit overholder ikke listenormen, og bærer i øvrigt præg af at have en vis tilfældighed knyttet til sig. En række guitarister på listerne er efter min opfattelse "kendt" for at spille alt andet end lige netop det mærke, som de er listet under. Jeg faldt over denne formulering på engelsk Wikipedia, der står som indledning på en tilsvarende liste om "Gibson-spillere":

Musicians are listed here only if their use of these instruments was especially significant — that is, if:

  • they are musicians with long careers who have a history of faithful Gibson use.
  • the particular instrument they used was unique or of historical importance.
  • their use of the Gibson model contributed significantly to the popularization of that particular instrument.

Det synes jeg lyder meget fornuftigt. Med mindre der er protester, vil jeg i løbet af et stykke tid (når jeg får tid og muligvis også lyst) forsøge at rydde op i de mange "kendt for at spille" efter ovennævnte retningslinier. Ideelt set bør der også kilder på, og jeg vil forsøge at gøre en indsats, men vi er inde i nopget lidt fan-agtigt, hvorfor objektiviteten af mange kilder er so-so. Pugilist (diskussion) 31. mar 2014, 17:07 (CEST)

Jeg er enig med dig i, at den slags afsnit ofte har en stor grad af vilkårlighed i sig. Jeg synes, at dit initiativ er ganske prisværdigt. Der findes lignende lister i andre typer artikler, fx Back (håndbold)#Kendte backs, der formodentlig er endnu sværere at finde tilstræbt objektive kriterier for. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 31. mar 2014, 17:49 (CEST)