Wikipedia:Landsbybrønden/Manglende struktur på skrib entsiden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Manglende struktur på skrib entsiden[rediger kildetekst]

Jeg har gennem en del år skrevet forskelligt på Wikipedia. Det har hidtil fungeret enkelt og nemt. Gennem mit arbejde som bibliotekar møder jeg mange, der ved en masse om forskellige emner, og jeg anbefaler altid, at de skriver om dem på Wikip.

Oftere og oftere (synes jeg) bliver jeg mødt med det svar, at det har de prøvet, men det er 'for svært'

På det seneste er jeg selv begyndt at få problemer med at oploade redigeringer og nye artikler, og i den seneste uge er det gået helt galt. Nogen gange oploades der selt ikke, nogen gange kun på den pc, hvor det er lagt på og andre gange slettes redigeringen, hver gang explorersessionen lukkes ned.

Derfor har jeg ledt og søgt på de fiorskellige hjælpesider. Det er ikke lykkedes mig at finde en løsning, men hvad værre er: Jeg har heller ikke fået noget svar, de steder jeg har spurgt. flere spørge og diskussionssider kan jeg simpelthen ikke genfinde i mylderet af forskellige hjælpesider. En enkelt af dem, jeg har besøgt havde kun et enkelt spørgsmål fra 2008 stående. Ingen havde tilsyneladende svaret.

Hjælpeteksterne er alenlange og indforståede, strukturen helt uoverskuelig og mange løsninger gamle og UNIX agtige. Det enkle gjort vanskeligt virker det somom.

Er det noget andre har bemærket? Har man nogensinde lavet usabilitytests på den danske Wikip? - og er der overhovedet nogen, der læser dette? (Skrev 87.54.18.210 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Nej, jeg er ikke vidende om usabilitytests på den danske Wikipedia, men de problemer, du beskriver, lyder som noget lokalt. Jeg kan se at din IP-adresse står til at tilhøre Ry Kommune, så mon ikke det er Skanderborg Kommunes it-helpdesk, du skal have fat i? --Palnatoke (diskussion) 7. dec 2012, 19:34 (CET)
Hej bruger:87.54.18.210, først og fremmest får du lige en ros for at du som bibliotekar opfordrer folk til at skrive på Wikipedia. At Wikipedia kunne trænge til en gennemgang for at gøre det nemmere for nye brugere, det er jeg helt enig i. Det lyder som om du har kontakt til en del frustrerede brugere, så indsaml gerne deres erfaringer med Wikipedia og lad os se på nogle konkrete sider og tekster som skal forbedres, så vi sammen kan gøre Wikipedia endnu bedre og nemmere at anvende. --Danand (diskussion) 7. dec 2012, 20:06 (CET)
Det skal også siges, at hvis I i Skanderborg Kommune vil have besøg af en eller to rutinerede wikipedianere, så sig til - der er folk i Aarhus, og der er muligvis også folk tættere på, så bare sig til (i værste fald vil det koste jer en busbillet og en kop kaffe). --Palnatoke (diskussion) 7. dec 2012, 20:39 (CET)

Stort set alle vores interne sider kunne have godt af en kritisk gennemgang. Nogle er ikke blevet opdateret i årevis, mens andre nærmest er blevet opdateret alt for meget af alt for mange forskellige brugere eller efterhånden tjener et helt andet formål end tiltænkt. Bare for at tage en håndfuld eksempler:

Flere andre kan hives frem, men de illustrerer ganske godt nogle af de problemer, nybegyndere render ind i. Man kan nå et stykke ved at se på, hvordan andre gør ,men når der er brug for forklaringer, kan det nemt komme til at knibe. --Dannebrog Spy (diskussion) 7. dec 2012, 21:46 (CET)

Tak for tilbudet om vejledning/instruktion. Hvis du skriver kontaktoplysninger, kunne det måske være en idé at arrangere et kort kursus for interesserede. Overordnet er det dog vigtigt, at alle (eller så mange som muligt) kan bruge Wikipedia umiddelbart. Det må ikke blive sådan, at dem der behøver hjælp bliver dirrigeret det sted hen, hvor uoverskueligheden er størst. Jeg kiggede på de engelske hjælpesider, som jeg synes virker bedre disponerede. De danske skribentsider synes at være ordnet efter det princip vi er så mange der bruger i køleskabet: For at kunne finde tingene igen, stiller vi det hele forrest :-) (Skrev 87.54.18.210 (diskussion) 11. dec 2012, 13:35‎. Husk at signére dine indlæg.)

Kontaktoplysninger ole.andersen@wikimedia.dk - så formidler jeg videre til vores undervisergruppe. --Palnatoke (diskussion) 11. dec 2012, 14:52 (CET)
Tak for kontaktoplysningerne. Jeg vender tilbage. Hvad angår fejlen med de ikke opdaterede artikler, optræder de også nogen gange på min hjemmepc. F.eks her, hvor mit forrige indlæg ikke optrådte førend jeg trykkede på 'redigér', så ligger det der. Når jeg så trykker på 'Gem side' er indlæger opdateret, men lukker jeg ned, er det væk næste gang jeg åbner Wikip. Herefter skal jeg igen trykke 'rediger' og så 'gem side' og så er det på på ny indtil næste gang. Jeg har ikke oplevet noget lignende andre steder, heller ikke på vores lokale wiki. (Skrev 212.10.87.216 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Det kunne lyde som et cachingproblem, enten i din browser eller på Wikimedias servere. Prøv at trykke på Ctrl-F5 i din browser, hvis det sker igen. Du kan også prøve at oprette en brugerkonto, da du så vil blive "udsat" for mindre caching fra Wikimedia (men det samme lokalt). - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 11. dec 2012, 21:16 (CET)
Tak, Det vil jeg prøve. (Skrev 212.10.87.216 (diskussion) 11. dec 2012, 21:27‎. Husk at signére dine indlæg.)