Wikipedia:Sletningsforslag/Lukkelov

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Artiklen 'Lukkelov' oprettedes umiddelbart efter, at den oprindelige artikel 'Lukkelov' flyttedes til 'Lukkeloven'. Sidstnævnte begrundedes i, at populærbetegnelsen af danske love på Wikipedia fremstår i bestemt form. Fx er der ingen artikel om 'selskabslov' men en artikel om 'selskabsloven'. Der er heller ingen artikel om 'straffelov' men en artikel om 'straffeloven'. Altså den betegnelse/form som er mest almindelig hos den brede del af befolkningen.

Oprettelsen af artiklen 'lukkelov' begrundedes i, at artiklen 'lukkeloven' beskriver et rent dansk forhold i stedet for en generel beskrivelse af lukkelove (fra andre lande). Således er siden 'lukkelov' genskabt men blot som en jurastub uden reelt indhold, hvilket er både uhensigtsmæssigt, usystematisk og forvirrende for brugerne, eftersom der nu findes to artikler om samme emne.

Størstedelen af de brugere af da:wiki - der søger på 'lukkelov' - må formodes at søge information om den danske lukkelov, dvs. 'lukkeloven'. Artiklen om 'Lukkeloven' beskriver således både den danske lukkelov og definerer samtidig, hvad en lukkelov i almindelighed er for en størrelse. Skulle brugersamarbejdet ønske en beskrivelse af lukkelove i andre lande, kan dette naturligt indgå i strukturen i artiklen 'Lukkeloven' fx i et særskilt afsnit om 'Lukkelove i andre lande'.

På denne baggrund indstilles den nyoprettede jurastub 'Lukkelov' til sletning. Søgninger på 'Lukkelov' bør omdirigeres til 'Lukkeloven'. Morten Haagensen (diskussion) 30. sep 2012, 00:44 (CEST)

Jf. ovenstående argument ændres artiklen til en redirect. --Medic (Lindblad) (diskussion) 30. sep 2012, 01:34 (CEST)
Jeg har nu udvidet Lukkelov, så den handler om det bredere emne "butiksåbningstid" (i mange lande styres den slags ikke af en lov, så jeg har også flyttet artiklen). Og nej, en gennemgang af butiksåbningstider i forskellige lande (og normer og regulering desangående) i hører ikke til i en artikel om en dansk lov. --Palnatoke (diskussion) 30. sep 2012, 08:06 (CEST)
Enig i Palnatokes forslag. Dvs. artiklen 'lukkelov' genopstår i en ny version kaldet 'butiksåbningstid', der også beskriver andre landes forhold og således indeholder interwikilinks. 'Butiksåbningstid' henviser til 'lukkeloven' og vice versa. Morten Haagensen (diskussion) 30. sep 2012, 08:58 (CEST)
Jeg vil gerne tilslutte mig, at der findes en oversigtlig artikel om lukkelovsbestemmelser rundt om i verden, der så kan uddybes med artikler om de enkelte landes forhold (herunder naturligvis Danmark). --Rmir2 (diskussion) 1. okt 2012, 18:11 (CEST)
Konklusion:
Forslaget effektueret uden yderligere diskussion og ingen efterfølgende protester. --|EPO| COM: 9. okt 2012, 08:23 (CEST)