Windows Live Messenger

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Windows Live Messenger
Vista-messenger.png
Udvikler(e) Microsoft Windows
Stabil version 16.4.3503 (2012) (7. august 2012)
Nyeste version 14.0.8050.1202 (2009) (15. december 2008)
Operativsystem Microsoft Windows
Xbox 360
Type Instant messaging klient
Licens Freeware
Hjemmeside Hjemmeside
For ældre versioner af denne software, se MSN Messenger.
For instant messaging klienten inkluderet i Windows XP, se Windows Messenger.

Windows Live Messenger er en såkaldt instant messaging-klient fra Microsoft til chat i realtid med operativsystemet Windows. Før version 8.0 hed klienten MSN Messenger, men fik herefter det nuværende navn, da Microsoft gjorde den til del af deres nye Windows Live programserie. I daglig tale omtales klienten dog som regel stadig blot som MSN eller Messenger. Der er lavet en række udvidelser til programmet, hvor man fx kan fjerne bannerreklamen fra hovedvinduet i Windows Live Messenger.

Specifikationer[redigér | redigér wikikode]

Udover selvfølgelig at kunne have en instant-message samtale med andre personer har Windows Live Messenger blandt andet følgende fordele:

  • Video-samtale

Ved hjælp af Windows Live Messenger og et ganske almindeligt webcam er du i stand til at kunne snakke med dine venner direkte, og samtidigt se hinanden.

  • Lyd-samtale

Hvis du kun ligger inde med en mikrofon, eller et headset kan du også nøjes med blot at snakke med folk i den anden ende.

  • Spil

Du kan også spille udvalgte spil, mod dine venner i samtale-vinduet. Blandt disse er der blandt andet kabaleopgør, kryds og bolle og dam.

  • Blink

I de nyere versioner af Messenger er der blevet mulighed for såkaldte blink, som er små animerede filmklip man kan sende til hinanden.

  • Håndskrift

Sidst, men ikke mindst er det også muligt at skrive med håndskrift med musen i samtale-vinduet, i de nyere versioner af Messenger.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Software Stub
Denne artikel om software er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.