Åbne Døre

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ambox scales.svgDenne artikels neutralitet er omstridt
Begrundelsen kan findes på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Åbne Døre Danmark er den danske afdeling af den internationale, kristne hjælpeorganisation Open Doors.

Åbne Døre har til formål at hjælpe forfulgte kristne verden over gennem både praktisk og åndelig støtte. I praksis foregår denne støtte gennem at informere om de forfulgte kristne, opfordre kristne til at bede for dem, rejse med bibler til de forfulgte kristne, holde kontakt med fængslede kristne samt hjælpe disse huminitært.

Den internationale organisation Åbne Døre blev startet af den kendte kristne broder Andreas i 1950'erne. Broder Andreas startede i 1955 med at smugle bibler til de forfulgte kristne bag jerntæppet, hvilket siden hen blev beskrevet i den kendte bog "Guds Smugler". Mange af disse kristne oplevede alvorlig forfølgelse fra de kommunistiske myndigheders side i Østeuropa og havde ingen mulighed for at skaffe bibler. Da Broder Andreas oplevede, hvilken glæde det var for de forfulgte kristne endelig at få mulighed for at modtage bibler, blev han hurtigt overbevist om, vat dette var hans livskald. Mange andre kristne blev snart inspirerede af Broder Andreas' arbejde for de forfulgte kristne og ønskede at hjælpe med denne opgave, og dermed var organisationen Åbne Døre en realitet.

I de kommende år blev arbejdet stærkt udvidet, og i dag arbejder Åbne Døre med at hjælpe forfulgte kristne i mere end 50 lande. Organisationen er helt afhængig af frivillige midler og har kontorer i omkring 24 lande verden over.

I dag ledes Åbne Døre Danmark af René Brocelius Ottesen [1] og drives fra landskontoret i Aarhus. Kontoret har desuden tilknyttet syv ansatte.

Åbne Døre lægger stor vægt på at levere pålidelig nyhedsinformation om de forfulgte kristne og afholder jævnligt møder i kirker og missionshuse over hele Danmark.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]