Aalborg Miniby

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Aalborg Miniby
Miniaturebygninger, 2006, Aalborg Marinemuseum ubt.jpeg
Generelle informationer
Type Miniature
Adresse Vestre Fjordvej 81, 9000 Aalborg
Eksterne henvisninger
Aalborg Miniby

Aalborg Miniby er en miniature gengivelse af huse og bygninger i Aalborg fra årene omkring 1870. Minibyen er bygget i skalaen 1:10.

Motto for Minibyen er "Stedet hvor man bygger og hygger". Minibyen bygges og vedligeholdes af historieinteresserede frivillige og entusiaster af byen.

Bygningerne inkluderer miniature af det gulmalede gamle Aalborg Rådhus, og af andre historiske, ofte nedrevne bygninger som den Gamle Vandmølle og den gamle Hovedvægt. Bygningerne skabes med grundplan ud fra bevarede fotos og afbildninger. For hver bygning støbes fundament, som oftest er en plade af beton, hvorpå skelettet af træ opføres. Derefter tilføjes murværk, bindingsværk, døre, vinduer, skorsten og tag. Udenpå males og udsmykkes i historisk korrekte detaljer.

Minibyen står under åben himmel og fremvises i "Springeren" Maritimt Oplevelsessted i Aalborg. Der er åbent alle ugens dage fra 10:00 til 16:00.

Værkstedet, hvor man bygger miniaturerne, er beliggende på Mylius Erichsensvej i Aalborg og er åbent mandag - torsdag i morgentimerne.

Minibyen sponsoreres af Aalborg Kommune, Aalborg Havn, turismekontoret Visit Aalborg samt nogle aalborgensiske firmaer. Materialerne til at bygge med sponsoreres af byggematerialefirmaer, bl.a. Portland Cement.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]