Absalon (virksomhed)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Absalon (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Absalon)
Absalons Gård på Rådhuspladsen i København.

Forsikrings-Aktieselskabet Absalon var et dansk forsikringsselskab, stiftet 8. april 1905 under navnet A/S Glasforsikringsselskabet Absalon; i 1909, med vedtægter af 22. december, stiftedes selskabet med det daværende navn.

Selskabets formål var at tegne forsikringer i alle forsikringsbrancher undtagen livsforsikring. Aktiekapitalen, der oprindelig i 1905 var på kr. 100.000, udvidedes i 1909 til % mio. kr. og senere til 2 mio. kr., fuldt indbetalt. Selskabets første direktør var kancelliråd Carl Petersen. Bestyrelsen bestod i 1950 af direktør Valdemar Hansen, der var formand, direktør N.L. Sjørman, der var næstformand, overretssagfører J.H. Berner, fabrikant, konsul Frederik Obel, Aalborg, grosserer Holger Nicolaisen, Maribo og direktør I. Witzke; af disse dannede ovennævnte Valdemar Hansen og N. L. Sjørman et forretningsudvalg med Valdemar Hansen som formand.

  • Direktion i 1950: Henrik Laursen.
  • Underdirektører i 1940: L. Bentzen-Bilkvist og Ch. Klem.

I 1965 overtog Absalon Provincia A/S, men i 1972 blev Absalon fusioneret med Scandinavia A/S.

Virksomheden havde et pompøst hovedsæde på Rådhuspladsen 45 i København, der oprindeligt var opført 1901-02 som Hotel Bristol ved arkitekt Vilhelm Fischer. Der står stadig Absalons Gaard over porten.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]