Aktivernes omsætningshastighed

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Aktivernes omsætningshastighed er et regnskabsmæssigt nøgletal, som viser en virksomheds evne til at skabe omsætning i forhold til hvor mange penge, der er bundet i forskellige aktiver.

Aktivernes omsætningshastighed =

Aktivernes omsætningshastighed viser virksomhedens kapitaltilpasningsevne. Hvis virksomhedens nettoomsætning stiger med f.eks. 10 %, vil AOH være uændret, hvis også de gennemsnitlige aktiver vokser med 10 %; men den vokser, hvis de gennemsnitlige aktiver stiger med mindre end 10 %. I virkelighedens verden oplever virksomheder ofte, at det i krisetider er svært at reducere mængden af aktiver i samme grad som omsætningen, og det er derfor ofte et tegn på god ledelse, hvis aktivernes omsætningshastighed fastholdes (eller stiger) i perioder med faldende omsætning.

Aktivernes omsætningshastighed er definitorisk lig med virksomhedens afkastningsgrad divideret med dens overskudsgrad.[1]


Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ J. Dahlhoff, H. Grell og B.F. Henningsen (2002): Opslagsordet afkastningsgrad. Erhvervsøkonomisk minilex. 4. udgave, Gyldendal.