Alt om Historie

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Alt om Historie er et populærvidenskabeligt tidsskrift om historie, der udkommer 14 gange om året. Første nummer udkom i september 2005, efter et samarbejde mellem Historiska Media i Lund i Sverige og Det Historiske Hus i Odense. Det blev siden opkøbt af svenske LRF Media, og i sommeren 2016 blev det købt af Bonnier.

Magasinet produceres i Malmø i Sverige og udgives af Bonnier, men hvert nummer oversættes og tilpasses danske læsere. I bladet findes også tips og anbefalinger om udstillinger i Danmark og nye bøger om historie udgivet på dansk. Alt om Historie udkommer i Sverige (som Allt om Historia), i Norge (som All Verdens Historie) og i Finland (som Maailman Historia).

Alt om Historie kan læses af alle og anvendes til undervisning i såvel folkeskolen som gymnasieuddannelserne. Indholdsmæssigt har bladet en stor bredde. Der er fokus på de dramatiske begivenheder i europæisk historie som Verdenskrigene, revolutioner eller store erobringer. Derudover er der også artikler der handler om kulturhistoriske emner, eller som sætter fokus på kvinder i historien eller på historiske begivenheder udenfor en europæisk og vestlig kontekst.

Hvert blad præsenterer også nye opdagelser indenfor historieforskning, samt har en spørgsmål og svar sektion og en quiz.

Danske redaktører[redigér | redigér wikikode]

Hjemmeside[redigér | redigér wikikode]