Anna Marie Hahn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Anna Marie Hahn
Anna marie hahn small.jpg
Personlig information
Født Anna Marie Hahn
7. juli 1906
Bayern, Tyskland
Død 7. december 1938 (81 år)
Ohio Penitentiary Rediger på Wikidata
Dødsårsag Elektrisk stol
Kriminalitet
Antal ofre 5
Periode 6 maj, 1933 til 1 august, 1937
Arresteret 1937
Straf dødsdom
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Anna Marie Hahn (7. juli 1906 i Bayern, Tyskland7. december 1938 i Ohio, USA), også kendt som Arsenic Anna (arsenik-Anna), var den første kvinde som døde i den elektriske stol i Ohio og den første amerikanske kvindelige seriemorder, som blev dømt til at dø i stolen. Hun blev henrettet for mordet på den 73 år gamle Jacob Wagner fra Cincinnati i 1937. Hahn var en indvandrer fra Bayern, som var mistænkt for talrige giftmord.

Tidlige liv[redigér | redigér wikikode]

Som teenager fødte Hahn en uægte søn (faderen var sandsynlig en wiensk læge) og hendes familie sendte hende til USA i 1929. Hun giftede sig med Philip Hahn fra Cincinnati et år senere.

Mordene[redigér | redigér wikikode]

Hahn begyndte at forgifte og røve ældre mænd og kvinder i byens tyske samfund, for at kunne betale for sine spillevaner. Enest Kohler, som døde den 6. maj 1933, anses for at være hendes første offer. Hahn havde kort tid før hans død, vist velvilje imod ham, og han havde testamenteret hende sit hus.

Hendes næste offer, var den 72 år gamle Albert Palmer, som også døde kort tid efter hun var begyndt at tage sig af ham. Førend Parker døde, havde hun lånt 1000 dollars og hun havde underskrevet en I.O.U. (jeg skylder dig) men efter hans død forsvandt dokumentet.

Jacob Wagner døde den 3. juni 1937. Han efterlod 17.000 dollars til sin ”elskede niece” Hahn. Hun begyndte snart at tage sig af den 67 år gammel George Gsellman, også fra Cincinnati, og før hans død den 6. juli 1937, modtog hun 15.000 dollars for sin tjeneste.

Georg Obendoerfer var den sidste som døde, han døde den 1. august 1937, efter at han var rejst med Hahn og hendes 12 år gamle søn til Colorado Springs. Politiet i Colorado sagde at Obendoerfer, en skomager, ”døde pinefuldt efter at fru Hahn havde bøjet sig ind over hans dødsleje, spørgende hans navn, og erklærede at hun ikke kendte manden”. Hendes søn bevidnede ved retssagen, at han, hans mor og Obendoerfer, havde rejst til Colorado med tog fra Cincinnati sammen og at Obendoerfer begyndte at blive syg på rejsen.

George Heis, var en af de få som overlevede Hahns tjenester, han havde beordret hende ud af sit hjem. Men da var han imidlertid delvist lammet af Hahns tidligere mordforsøg.

Efter Obendoerfer død, afslørede en obduktion store mængder af arsenik i hans krop. Politiet blev mistænksomme om den stime af dødsfald omkring Hahn, så de gravede to af hendes tidligere klienter op, hvilket afslørede at de var blevet forgiftet. Hahn blev dømt, efter en 4 uger lang retssag, i november 1937 – en dødsdom i Ohios elektriske stol, og henrettelsen fandt sted, den 7. december 1938.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  • "The Good-bye Door" af Diana Britt Franklin
  • "Mrs. Hahn Guilty; To Die in Chair," United Press, 7 november, 1937
  • "State's Testimony is Closed in Hahn Trial," Associated Press, 29 oktober, 1937
  • "Anna Marie Hahn," Mind of a Killer (DVD), Kozel Multimedia, 1998.