Arbejdstilsynet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Arbejdstilsynet, ofte forkortet AT, er den danske myndighedarbejdsmiljøområdet.

Arbejdstilsynet er en styrelse under Beskæftigelsesministeriet og har hovedsæde i LandskronagadeYdre Østerbro i København. Tilsynet med virksomhederne sker via tre regionale tilsynscentre. Arbejdstilsynet har i alt ca. 750 medarbejdere i januar 2012.

Arbejdstilsynet er en statslig organisation, der ud fra arbejdsmiljøloven og tilhørende bekendtgørelser skal sikre at arbejde udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt, samt at man minimerer forekomsten af fysiske og psykiske risikofaltorer i arbejdsmiljøet. Fysiske risikofaktorer er fx tunge løft i arbejdsopgaver eller ensidigt gentaget arbejde. Psykiske risikofaktorer kan fx være mobning eller manglende indflydelse eller social støtte på arbejde.

Arbejdstilsynet fører tilsyn på alle danske arbejdspladser hvor det skønnes nødvendigt, enten uanmeldt på stikprøvebasis eller efter direkte opfordringer, og de har i mange tilfælde mulighed for at lukke en arbejdsplads, der ikke lever op til gældende krav, eller stoppe arbejdet indtil det kan udføres fuldt forsvarligt.

Arbejdstilsynets mission er – ifølge deres egen hjemmeside februar 2012 at "medvirke til et sikkert, sundt og udviklende arbejdsmiljø ved effektivt tilsyn, målrettet regulering og information."

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.