Artmoney

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Et stk. Artmoney, udført af billedkunstner Hanne Matthiesen, juli 2006

Artmoney er et kunstprojekt startet af Lars Kræmmer i 1997. I 1998 blev billedkunstner, Flemming Vincent, involveret og projektet tog navnet: "Bank of International Artmoney," eller "B.I.AM." Projektet administreres i dag af Lars Kræmmer fra Frederiksberg under navnet BIAM ApS. Artmoney er "pengesedler" på 18x12 cm, der er skabt af registrerede Artmoney-kunstnere. Værdien af en artmoney svarer til 200 danske kroner, hvilket er fastsat i reglerne "the 7 rules."[1] Artmoney kan bruges som et alternativt betalingsmiddel ved køb af kunst hos de registrerede Artmoney-kunstnere samt i nogle forretninger og virksomheder i Danmark og rundt om i verden.

For at blive registreret Artmoney-kunstner skal man indsende en artmoney til BIAM ApS på Frederiksberg, hvor den godkendes og kunstnerens profil på web sitet aktiveres. Alle kan blive artmoney-kunstnere. Der deltager godt 1300 registrerede kunstnere fra mere end 40 lande.[2].

Projektet er internationalt med deltagelse af kunstnere fra en lang række lande og Artmoney er blevet udstillet i en lang række nationale og internationale sammenhænge.

Artmoney kom i 2008 i Finanstilsynets søgelys. Grunden var, at projektet benyttede ordet "Bank," hvilket var i strid med loven. Finanstilsynet vandt sagen i byretten og projektet kan ikke længere benytte ordet "Bank." Artmoney hedder derfor blot "Artmoney."

Læs mere: www.artmoney.org

Kildehenvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ artmoney
  2. ^ Det præcise tal er ikke kendt, men der findes en kunstnerliste på artmoney

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  • artmoney – projektets officielle hjemmeside