As I Lay Dying

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
As I Lay Dying
AsILayDying-band.jpg
Information
Oprindelse USA San Diego, Californien, USA
Genre Metalcore
Melodisk dødsmetal
Aktive år 2001 –
Pladeselskab Metal Blade Records
Medlemmer Tim Lambesis
Jordan Mancino
Phil Sgrosso
Nick Hipa
Josh Gilbert
Eksterne henvisninger
www.asilaydying.com

As I Lay Dying er et amerikansk metalcore-band fra San Diego i Californien dannet i 2001. Musikalsk har bandet haft indflydelse fra melodisk dødsmetal som f.eks. At the Gates.[1] På nuværende tidspunkt har de en pladekontrakt med Metal Blade Records. Bandets navn stammer muligvis fra romanen af samme navn skrevet af William Faulkner selvom der dog ikke er nogen sammenhæng mellem bogen og bandet. For nylig vandt bandet "Ultimate Metal God" prisen fra MTV2 ved det første årlige specialprogram "All That Rocks".

Kristendom[redigér | redigér wikikode]

Bandet har tidligere i karrieren været markedsført som et kristent band, og bl.a. Lambesis har talt åbent om sin kristne livsanskuelse. Efter Lambesis dom for medvirken til planlagt mord i maj 2014, har han udtalt, at bandets kristne image blev holdt i hævd med bl.a. pladesalg for øje.[2][3]

Genreskift[redigér | redigér wikikode]

Med det nye album "An Ocean Between Us" satte As I Lay Dying et nyt melodisk præg på deres musik. Deres ældre musik var til tider forudsigeligt og lidt ensartet på de forskellige albums med den gennemgående metalcore i alle de tidligere albums. Men i det nye album drages Josh Gilberts rene vokal meget mere ind over musikken og deres riffs er generelt mere tekniske og finpolerede end førhen. Genreskiftet er meget merkant, og det er taget godt imod i metalmiljøet, hvor blandet deres sang "Nothing Left" er resulteret i en Sci-Fi inspireret musikvideo som har kørt på MTV.

Medlemmer[redigér | redigér wikikode]

Nuværende medlemmer[redigér | redigér wikikode]

Tidligere medlemmer[redigér | redigér wikikode]

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: