Beautiful (sang af Jessica Mauboy)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
"Beautiful"
Single af Jessica Mauboy
fra albummet Beautiful
Udgivet 22. november 2013
Format Video
CD
Genre Dance[1]
Længde 3:12
Pladeselskab Sony
Skrevet af Jessica Mauboy · Charles Hinshaw · Chaz Mishan · David Delazyn
Producer(e) The Fliptones
Jessica Mauboy-kronologi
"Pop a Bottle (Fill Me Up)"
(2014)
"Beautiful"
(2014)
"I Am Australian"
(2014)
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Beautiful. (Se også artikler, som begynder med Beautiful)

"Beautiful" er en sang indspillet af den australske sanger Jessica Mauboy for hendes tredje album af samme navn. Sangen blev udgivet for digital download den 22. november 2013, som den tredje single fra albummet. "Beautiful" blev skrevet af Mauboy, Charles Hinshaw, Chaz Mishan og David Delazyn, og produceret af The Fliptones.

Produktion[redigér | redigér wikikode]

"Beautiful" blev skrevet af Jessica Mauboy, Charles Hinshaw, Chaz Mishan og David Delazyn, og produceret af The Fliptones.[2] De Fliptones håndteres også programmering og keys.[2] Mauboys vokal blev indspillet på Rondor/Universal Recording Studio.[2] "Beautiful" blev manipuleret af Stuart Schenk og blandet af James Royo.[2] Det blev mestret af Tom Coyne på Sterling Sound i New York.[2] I henhold til Janelle Tucknott fra Renowned for Sound, har sangen "heavy bastoner" og dens instrumentering leveres af en elektronisk keyboard.[3] "Beautiful" blev stillet til rådighed for digital køb den 22. november 2013.[4]

Modtagelse[redigér | redigér wikikode]

Janelle Tucknott fra Renowned for Sound tildelt "Beautiful" tre-og-en-halv stjerner ud af fem og skrev, at "det er optimistisk og iørefaldende og beder om at blive spillet højt, mens man gør sig klar til en aften i byen."[3] Tucknott beskrev også "Beautiful" som "den perfekte sommerclub track" og forudsagde, at det er endnu et hit for Mauboy.[3] Jana Angeles skrev i samme publikation, at "Beautiful" er "en vanedannende spor, der er bundet til at blive hængende i dit hoved i dagevis."[5] Hun bemærkede også, at sangen har "en sommer lovin' følelse", der ville gøre "en perfekt atmosfære for strande og solrigt vejr."[5] Entertainment Hive's Honey B beskrev "Beautiful" som en "melodisk højenergi-nummer".[6] Sangen debuterede som nummer 66 på ARIA Singles Chart dateret den 9. december 2013.[7] Den følgende uge, flyttede op til sit højdepunkt position nummer 46.[8]

Musikvideo[redigér | redigér wikikode]

Musikvideoen til "Beautiful" blev instrueret af Tony Prescott og produceret af Jane Griffin.[9] Det blev uploadet til Mauboys Vevokonto den 4. december 2013.[10] Der er scener af Mauboy, som synger foran en kulisse af vand og mod en sort baggrund. Andre scener omfatter Mauboy og hendes kærlighedsinteresse i køkkenet i gang med at lave mad, en gruppe af mennesker, vaske en bil, børn kører med balloner, og et par fejrer en fødselsdag.[10]

Medvirkende og personale[redigér | redigér wikikode]

Credits tilpasset noter fra Beautiful.[2]

Steder[redigér | redigér wikikode]

 • Indspillet i Rondor/Universal Recording Studio
 • Mastereret hos Sterling Sound i New York.

Personale[redigér | redigér wikikode]

Hitlister[redigér | redigér wikikode]

Hitlister (2013) Top
position
Australien (ARIA)[8] 46

Udgivelse[redigér | redigér wikikode]

Land Dato Format Pladeselskab
Australia[4] 22. november 2013 Digital download Sony Music Australia

Referencer[redigér | redigér wikikode]

 1. ^ Keen, Suzie (25. november 2013). "Jessica Mauboy's Beautiful". In Daily. Solstice Media. Arkiveret fra originalen 9. april 2014. 
 2. ^ a b c d e f (2013) Albumnoter for Beautiful. Sony Music Entertainment Australia.
 3. ^ a b c Tucknott, Janelle (30. november 2013). "Single Review: Jessica Mauboy – Beautiful". Renowned for Sound. Arkiveret fra originalen 5. maj 2014. 
 4. ^ a b "Beautiful – Single by Jessica Mauboy". iTunes Store (Australia). Apple. Hentet 9. december 2013. 
 5. ^ a b Angeles, Jana (9. oktober 2013). "Album Review: Jessica Mauboy – Beautiful". Renowned for Sound. Arkiveret fra originalen 9. april 2014. 
 6. ^ "Review – Beautiful, Jessica Mauboy". Entertainmenthive.com.au. Arkiveret fra originalen 8. marts 2014. 
 7. ^ Ryan, Gavin (7. december 2013). "ARIA Singles: John Legend Debuts at Number One". Noise11. Noise Network. Hentet 9. december 2013. 
 8. ^ a b "Australian-charts.com – Jessica Mauboy – Beautiful". ARIA Top 50 Singles. Hentet 14. december 2013.
 9. ^ "Music Videos". Tee Pot Films. Arkiveret fra originalen 18. marts 2014. 
 10. ^ a b "Jessica Mauboy – Beautiful". YouTube. 4. december 2013. Hentet 18. marts 2014.