Bjerregård (Holmsland Klit)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For alternative betydninger, se Bjerregård. (Se også artikler, som begynder med Bjerregård)

Bjerregård ligger placeret mellem Nymindegab og Hvide Sande og er placeret på Holmsland Klit. Holmsland Klit er 40 km lang og har Ringkøbing Fjord på den ene side og Vesterhavet på den anden. Bjerregård er et sommerhusområde i Vestjylland, belligende cirka 15 km syd for Hvide Sande. Bjerregård tilhører i dag Ringkøbing-Skjern Kommune. Sommerhusområdet var indtil kommunalreformen i 2007 en del af Holmsland Kommune. Området er karakteriseret ved, at det ligger i et naturskønt område med ganske kort afstand til både Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Nærmeste byer er Nymindegab, Hvide Sande og Nørre Nebel.

Holmsland Klit[redigér | rediger kildetekst]

Holmsland Klit som Bjerregård ligger på er en klittange, der er 40 km lang 0g 1-2 km bred. Målet for arealerne er, at klitnaturtyperne bliver bevaret, så de åbne ubebyggede klitformationer og bagvedliggende lavninger fastholdes.

Bjerregård som sommerhusområde[redigér | rediger kildetekst]

Bjerregård er kendt for sine smukke lyngområder og høje klitter og er en populær destination for turister fra Danmark og Tyskland. Bjerregård byder på en bred sandstrand og er et oplagt feriemål for naturelskere, vandsportsudøvere, fugleinteresserede og for dem, der ønsker en ferie ved Vesterhavet.

Vandsport[redigér | rediger kildetekst]

Med den rolige Ringkøbing Fjord på den ene side og Vesterhavet på den anden, er Holmsland Klit et oplagt sted at besøge for vandsportsudøvere. Nybegynderne kan øve sig i fjorden, mens de øvede kan boltre sig i Vesterhavets bølger.

Tipperne[redigér | rediger kildetekst]

I den sydlige ende af Ringkøbing Fjord ligger Tipperne. Tipperne er et fuglereservat og tiltrækker fugleentusiaster fra nær og fjern. Her kan der opleves sjældne fugle, og fuglereservatet er et af de vigtigste i Europa.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Denne artikel om lokaliteten Bjerregård (Holmsland Klit) kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 55°51′59.22″N 8°10′11.56″Ø / 55.8664500°N 8.1698778°Ø / 55.8664500; 8.1698778