Blokhus Strand

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Livredderstation på Blokhus strand
Stærkt oplyst strandparti ved Blokhusene, Martinus Rørbyes maleri fra 1848, Sorø Kunstmuseum.

Blokhus Strand er en badestrand ved Jammerbugt og feriebyen Blokhus. Stranden er omkring 100 m bred og strækker sig til Rødhus Strand i syd og til Saltum Strand i nord. Stranden er åben for bilkørsel, og det er muligt at køre i bil på stranden fra Rødhus til Løkken[1]. Badestranden, der har det blå flag, er i højsæsonen bemandet med livreddere fra TrygFonden Kystlivredning[2]. Langs stranden står hvert år 47 badehuse i perioden 1. maj til 30. september[3].

Popularitet[redigér | redigér wikikode]

Sammen med Løkken Strand er den blandt de mest besøgte badestrande i Nordjylland. En popularitet der for begge strande bl.a. skyldes fin hvid sandkvalitet, høj badevandskvalitet, kun få gopler i vandet, høje klitter, der giver læ, nem adgang i bil og beliggenhed tæt ved populære feriebyer. Flere områder i klitlandskabet mellem Løkken og Rødhus er fredede så sommerturister og naturgæster stadig mulighed for at opleve lidt af landskabets oprindelige udseende.

Aktiviteter[redigér | redigér wikikode]

I sommerperioden kan man hver aften opleve at den restaurerede Blokhus-kanon bliver fyret af ud over havet i forbindelse med solnedgangen. På Blokhus Strand kan man de fleste dage året rundt købe frisk fisk.[1]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 57°15′20″N 9°34′41″Ø / 57.25556°N 9.57806°Ø / 57.25556; 9.57806