Brian Magee

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Brian Magee
Personlig information
Navn Brian Magee
Land Irland Irland
Født 9. juni 1975 (46 år)
Lisburn
Nordirland
Vægtklasse Super-mellemvægt
Højde 1,83m
Kampe
Kampe i alt 42
Vundne 36
KO's 25
Uafgjorte 1
Tabte 5

Brian Magee (født 9. juni 1975 i Lisburn i Nordirland) er regerende europamester i supermellemvægt-boksning-mester, der som amatør konkurrerede for Irland i mellemvægtdivision i Sommer-OL 1996. Som professionel har han vundet de europæiske, IBO og britiske super-mellemvægttitler.

Amatør Karriere[redigér | redigér wikikode]

Magee repræsenterede Irland i Sommer-OL 1996.

Olympiske resultater[redigér | redigér wikikode]

  • Besejrede Randall Thompson (Canada) 13-5
  • Besejrede Bertrand Tetsia (Cameroon) 06/11
  • Tabte til Mohamed Bahari (Algeriet) 15/09

Magee vandt en bronzemedalje for Nordirland i 1998 Commonwealth Games og sølvmedaljen for Irland i 1998 EM i Minsk i Hviderusland.

Professionel karriere[redigér | redigér wikikode]

Efter Commonwealth Games blev Magee professionel i marts 1999 og boksede mod Dean Ashton på Bowler Arena i Manchester i England på undercard til et boksestævne med navne, der omfattede Damaen Kelly, Michael Brodie og Clinton Woods. Magee vandt sin debut slog sin modstander ud inden for 2 omgange. Han vandt den ledige IBO Intercontinental supermellemvægt-titel i januar 2001 ved at besejre Neil Linford fra England. Han erobrede IBO World supermellemvægt titelen og havde 8 succesfulde forsvar. I december 2008 slog han ubesejrede skotske Stevie Maguire og vandt den britiske super-mellemvægt-titel og efter en 13-måneders pause, vendte han tilbage for at besejre danske Mads Larsen i en 7. omgang knockout i Århus og blev kronet som europamester for første gang.

Den 26. maj 2006 blev Magee besejret af den daværende ubesejrede Carl Froch via knockout i 11. omgang.

Den 11. september 2010 forsvarede Brian Magee sin europæiske titel mod Armeniens Roman Aramian, der endte med armenieren ikke kunne fortsætte efter 8. omgang. Magee udfordrede IBF Super-mellemvægt mesteren Lucian Bute i Canada den 19. marts 2011. Han tabte kampen til Lucian Bute via TKO i 10. omgang.

Den 9. December i 2012 forsvarede Magee sit WBA-bælte imod den danske bokser Mikkel Kessler, men efter et direkte slag i solar plexus i 2. runde, kom Magee ikke helt til kræfterne igen, og tabte et stykke inde i 3. runde da dommeren valgte at stoppe kampen og Mikkel Kessler vandt på TKO.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

http://ekstrabladet.dk/sport/anden_sport/boksning/article1880674.ece