Bruger:Cayrouses

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Jeg er en Wikipediabruger der havde til hensigt især at skrive om tro og ideologi. Disse emner er af en ganske anden karakter end de, der hører under de eksakte videnskaber. Ikke alene udvikler de sig i zigzaggede linier, men der finder konstant en bevidst forfalskning sted, under pres fra den herskende ideologi. Der vil derfor tit være diskussioner og skænderier på sådanne ideologisk prægede sider. Det er imidlertid ikke striden jeg interesserer mig for. Tværtimod har jeg i mange år tålmodigt hørt på - og interesseret mig for - andre menneskers livssyn. Med hensyn til ideologi har alle mennesker en mening. Wikipediabrugere er ingen undtagelse, og det kan være svært at komme til orde på disse felter.

I nogle år koncentrerede jeg mig om nogle ganske få artikler, hvis tilstand syntes mig særlig uacceptabel. Og nu ser jeg, at Dannebrog-artiklen er blevet redigeret i en væsentlig bedre form. Dette er naturligvis godt for dansk Wiki, men det er ikke godt for mig, personligt, idet mine anstrengelser har fået det resultat, at et flere administratorer anser mig for en provokatør. På en næsten systematisk måde har administratorer nemlig blandet sig i denne redigeringskrig, uden at forstå hvem der siger hvad, hvilket jo ellers skulle være muligt på et skriftligt medium.

Dette skriver jeg i håb at forbedre forståelse for forløbet.

++++++

Omkring den 20. juni har der på Landsbybrønden været en diskussion om debatklimaet - i hvilken jeg har deltaget. Samtalen blev drejet ind på spørgsmålet om administratorernes pligt til åbenhed, hvilket - fik jeg at vide - har været et stridspunkt for nylig.

Det fremgik, at de fleste er af den mening at administratorer overhovedet ikke bør udveksle privat indbyrdes. Hverken bruge mail, telefon osv. Jeg er ellers af den mening, at en administrator kan bruge alle gængse kommunikationsmidler - ligesom os andre. (Ligesom han har ret til at cykle, tage S-toget osv) Men hver gang jeg ytrede min mening, blev det misforstået derhen at jeg angiveligt havde mistro til de givne forsikringer om at sligt ikke finder sted. I går blev debatten standset af et administratordekret og jeg forstod det som en kraftig opfordring til ikke at sige mere.

Det forekommer mig, at med et sådant tåget formuleret forbud mod privat kommunikation er man sikker på at skabe hykleri og hemmelighedskræmmeri.


+++++++


Min deltagelse her har ikke været hverken nem eller smertefri og i den senere tid har jeg fået flere advarsler…. fra mit helbred, kone og læge. Så jeg tager den beslutning ikke at deltage i de næste seks måneder. 29 september 2019.