Bruger:Cayrouses

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Mit borgerlige navn er Mio Nielsen, født i 1942. Jeg er en Wikipediabruger der havde til hensigt især at skrive om tro og ideologi, men jeg opdagede at der var langt vigtigere ting at gå i gang med. Mange artikler var nemlig præget af en gammeldags form og forældede meninger og sprogbrug. Det skyldtes at hundredevis af artikler var kopierede fra ældre opslagsværker. Dette strider mod Wikipedias regler og i mange tilfælde udgør det også en overtrædelse af ophavsretten.

Efter mange og lange diskussioner nåede vi frem til at disse kopieringer ikke må fortsætte. Der blev også taget initiativer med henblik på at rette fejl og forældet sprogbrug.

Et særligt tilfælde af kopiering er oversættelse af hele artikler fra andre wiki'er. Dette er naturligvis tilladt, men det er ikke altid heldigt. Dels kan en lang oversættelse fra engelsk måske nok være rigtig og aktuel, men alligevel ikke dække de relevante danske synsvinkler. Og desuden har størstedelen af den danske befolkning god mulighed for at lære sig at læse engelsk, hvorved man jo får informationen i en renere form end gennem en oversættelse.

Eksempel: Artiklen om Beovulfkvadet havde eksisteret i 8 år og var blevet forbedret af talrige brugere da en bruger besluttede at erstatte størstedelen af teksten med oversættelse fra den engelske wiki om samme emne. Ingen protesterede.

Andet eksempel: Da Rmir2 vendte tilbage efter en pause på 1 år, genindsatte han straks en artikel om Østerlandsmissionen, der i udstrakt grad består af tekst fra Salmonsen.

April 2022. Blandt andet som følge af ovennævnte artikel om Østerlandsmissionen blev Rmir2 efter diskussion og afstemning bandlyst. Han selv syntes nok, at det var mig, der skulle bandlyses, men det synspunkt deltes vist ikke af nogen administratorer. Ikke destomindre har jeg ikke redigeret noget i et halvt år, men det er min egen beslutning - for at undgå opslidende personkonflikter.