Spring til indhold

Bruger:DISSING+WEITLING

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

DISSING+WEITLING architechture

DISSING+WEITLING architecture arbejder med fokus på højteknologiske og bæredygtige arkitektoniske løsninger som en integreret del af den overordnede designstrategi. Arkitektfirmaet er kendt for sine bygninger og broer i såvel indland som udland.

Historien om Dissing+Weitling har rødder i professor Arne Jacobsens tegnestue, hvor Hans Dissing i mange år var tegnestuechef, mens Otto Weitling arbejdede som associeret partner på de tyske projekter. De blev efter Jacobsens død opfordret til at færdiggøre tegnestuens mange igangværende opgaver, hvilket lagde grundstenen til etableringen af arkitektfirmaet Dissing+Weitling i 1971. Firmaets tredje generation består af de tre partnere og arkitekter: Daniel V. Hayden, Steen Savery Trojaborg og Stig Mikkelsen.

I slutningen af 2009 færdiggøres opgørelsen af Copenhagen Towers komplekset i Ørestaden. Byggeriet lever op til EU’s Green Building certificering og de danske krav om lavenergiklasse II med Danmarks største bygningsrelaterede solcelleanlæg, der årligt vil spare bygningsanlægget for 170.000 kwt og dermed væsentligt nedbringe CO2 udslip. Solcellepanelerne er brugt på alternativ vis som facadebeklædning på hotellet, Crown Plaza, der står færdigt til miljøkonferencen i november 2009 og bliver med sine 130.000 m2 ét af de største i firmaets historie. Endvidere færdiggøres i 2010 Ingeniørvirksomheden Rambølls hovedsæde i Ørestaden i Danmark.