Spring til indhold

Bruger:Dansk Journalistforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Om DJ[redigér | rediger kildetekst]

Dansk Journalistforbund – medier & kommunikation (DJ) blev dannet den 1. januar 1961, og har i dag mere end 15.000 medlemmer.

Forbundet organiserer alle der som ansatte eller freelancere skaber indhold til medierne med en journalistisk og/eller kreativ indfaldsvinkel. Det gælder også ansatte og freelancere i kommunikationsbranchen. DJ er et forbund med udspring i en medieverden, hvor ytringer ikke kun er en ret, men også en pligt. I årtier har DJ samlet den kritiske presse – ytringsfrihed er en frihed, der forpligter.

Fra begyndelsen har DJ rummet medlemmer med mange andre betegnelser og funktioner, som de fleste ikke forbinder med titlen journalist. Alligevel har forbundet valgt at fastholde sit navn og i stedet ved undertitlen medier & kommunikation og på anden vis at signalere at forbundet er et fagligt fællesskab for et væld af forskellige faggrupper, hvoraf langt de fleste arbejder med en journalistisk indfaldsvinkel. DJ er et fagligt netværk, der samler trådene og skaber fællesskab på tværs af faggrænser.

DJ taler pressefrihedens sag i det offentlige rum og der, hvor beslutningerne tages. Pressefriheden er mediefolks primære redskab, og derfor skal der værnes om den.

DJ spiller ydermere en markant rolle på den internationale scene og i International Federation of Journalists, der kæmper for pressefriheden på globalt plan og for bedre vilkår i lande, hvor den fri presse er trængt.

Medlemmer af DJ får et officielt pressekort der viser, at de arbejder professionelt med medier eller kommunikation. Pressekortet giver adgang bag politiafspærringer, til pressekonferencer etc. Kortet er et vigtigt arbejdsredskab og ikke et private carte blanche til en mere festlig tilværelse. Brug af pressekortet kræver sans for presseskik og presseetik (se Pressenævnet).


Forbundsledelsen[redigér | rediger kildetekst]

Formand: Mogens Blicher Bjerregård (mbb@journalistforbundet.dk)

Næstformand: Fred Jacobsen (fj@journalistforbundet.dk)

Direktør: Linda Garlov (lg@journalistforbundet.dk)

Udviklingschef: Per Nielsen (pn@journalistforbundet.dk)


Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

www.journalistforbundet.dk

http://www.facebook.com/journalistforbundet

http://www.facebook.com/journalistforbundet.dk


Kredse og Grupper[redigér | rediger kildetekst]