Spring til indhold

Bruger:ERTMANIA/Google Raketstart

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Så prøver jeg igen, lad være med at slette mit indlæg igen! Læs evt.:http://da.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Politik_for_diskussionssider Redigering af andres indlæg

Som udgangspunkt må man ikke redigere andres indlæg og da slet ikke slette dem, med mindre der er strengt saglige årsager til andet. Almindeligvis håndteres denne opgave af administratorerne, da denne gruppe brugere også har mulighed for at skjule indlæg i historikken, hvis de skønner det nødvendigt.

Erfaringsmæssigt er der to grupper brugere, der sletter indlæg. Den ene er nybegyndere, der tror at når noget er læst og eventuelt besvaret, behøver man ikke at gemme det længere. Det er imidlertid forkert, for andre, herunder administratorer, skal også efterfølgende kunne se, hvad der er diskuteret, og om der er givet påpegelser, kritik eller advarsler, der eventuelt skal følges op på. Altså ganske saglige formål hvorfor der normalt hverken kan eller må slettes. At noget er forældet er heller ikke gyldig sletningsgrund, da man alligevel nemt af datostemplet kan se hvornår noget er fra og ud fra det vurdere, om det stadig har relevans.

Den anden gruppe er en mindre men ofte ubehagelig gruppe, der ønsker at bestemme over diskussioner. De kan have ting, de ønsker at skjule, for eksempel advarsler og blokeringer. Men de kan også have et grundliggende problem med, at andre har andre meninger og ikke nødvendigvis ikke skriver det, de selv ønsker. Men ingen brugere kan bestemme, hvad andre brugere skal skrive og mene, eller forlange at en diskussion skal foregå på en bestemt måde. Det er brugere, der ikke kan respektere dette, der først og fremmest gør, at det som udgangspunkt er forbudt at ændre ved andres indlæg. Andre brugere skal ikke underlægges enkelte brugeres forgodtbefindende. Det modsatte ville være manipulation, hvilket naturligvis i sig selv er fuldstændig uacceptabelt.

Rettelser af stave- og formuleringsfejl er ikke tilladt. Selv om det er velment, bliver det nemt forstyrrende og kan føre til utilsigtede ændringer i det mente. Er der imidlertid deciderede uklarheder eller forstyrrende fejl, så spørg brugeren der skrev og gør opmærksom på det.

Google Raketstart: En metafor for en wiki/Google Google gennemgår en bestemt side eller et bestemt sitemap for at finde links til andre sider i det samme domæne. Alle nye sider føjes til indekset og vil blive gennemgået og indekseret. Derudover besøger Google med jævne mellemrum denne side igen for at finde og gennemgå nye links. Denne metode er god, hvis dit website angiver dets nye eller vigtigste indhold på en enkelt side – f.eks. en blogs destinationsside eller en indholdsfortegnelse – eller hvis du ofte opdaterer sitemaps, så de indholder links til dit nye indhold. Du kan angive flere sider eller sitemaps. http://support.google.com/customsearch/bin/answer.py?hl=da&answer=115957 Raket