Bruger:Elwood~dawiki

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Elwood

Jeg er en mand, midt i livet. Jeg har beskæftiget mig med elektronik, EDB og generel teknik det meste af livet, og besidder en meget bred erfaringen inden for disse områder.

Har den seneste halve snes år interesseret mig meget for det, man ofte kalder esoteriske emner. Emner der - så at sige - ligger 'under overfladen' af den almindeligt accepterede virkelighed.

Jeg er af den overbevisning, at der ikke nødvendigvis er en automatisk sammenhæng mellem den accepterede, autoriserede viden om den måde verden er skruet sammen på, og så den måde tingene i virkeligheden forholder sig på. Det synes jeg også videnskabshistorien rummer talrige eksempler på.

Jeg insisterer på, at de faktiske forhold, den virkelige virkelighed skal bringes frem i lyset, og gøres kendte af almenheden. Kun på den måde kan vi i fællesskab gøres os håb om, at bevæge os fremad, og slippe bindingen til fortidens dogmatiske autoritetstro.

Det mener jeg, at et medie som WikiPedia kan være med til at fremme, da der her er tale om et virkelig folkeligt (grænsende til demokratisk) projekt - i global forstand.

Jeg bliver helt opstemt ved tanken om, at leve i en generation, hvor vi endlig får taget hul på, at gøre skaden god igen, og prøver at genetablere et katalog over alverdens viden. En moderne version af det 'katalog' som så begrædeligt gik tabt, ved nedbrændingen af det store bibliotek i Alexandria (omkring år 50 f.Kr). På samme måde som de gamle lærde udnyttede datidens medie til at samle alverdens viden, udnytter vi nutidens.

Netop den decentrale, totalt tilgængelige og uudslettelige måde vi opsamler viden på her på WikiPedia, er en vigtig faktor i sikringen af, at verden ikke skal opleve flere sorte periode, hvor viden og visdom kun er for de autoriserede.

Dette høje mål hjælper vi hinanden med at opnå, ved at holde tiltag til begrænsninger nede. Ved at insistere på, at viden er lige så mangfoldig som havets sand.

Den sande lærde ved nemlig, at der er utrolig meget man ikke ved. Absolut viden gives ikke - kun fortolkninger. Lad os derfor sammen fortolke verden, nedskrive de indtryk vi har af den, og lade eftertiden bedømme hvor kloge vi var.