Spring til indhold

Bruger:Fabulas

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

"Teaterforeningen Fabulas" er en forening tilhørende i Randers og som har øvested på Fritidscentret og spillested på Underværket. Foreningen startede i 2005 som en teatergruppe under navnet "For en kort bemærkning" på amatørscenen "Pramdragerscenen". I 2009 flyttede De op på Underværket og ændrede gruppens navn til "Den lille vind" under Det professionelle teater "Vestenvinden". Men da Vestenvinden ved udgangen af 2011 blev lukket ned har de valgt selv at kører videre.

Foreningens formål er at skabe og udfører så meget teater som overhovedet muligt.

Foreningen har tidligere spillet følgende forestillinger:

1. Et Juleeventyr (2005. Skrevet og Instrueret af Brian Eriksen, frit efter C. Dickens Roman) 2. Os skal ingen slå ihjel (2007. Skrevet og Instrueret af Brian Eriksen) 3. Til VI os skiller (2008. Skrevet og instrueret af Benedicte Monica Andersen) 4. Elsker du mig? (2009. Skrevet af Niels Schou og Instrueret af Gunnar Fur Øhrberg) 5. Polterabend (2010. Skrevet og Instrueret af Benedicte Monica Andersen og Brian Eriksen) 6. Hvem har stjålet mit monster? (2011. Skrevet af Gunnar Fur Øhrberg og Brian Eriksen og Instrueret af Brian Eriksen) 7. Det vilde vesten i lyd og billeder (2011. Skrevet og instrueret af Brian Eriksen) 8. Farvel Far (2011. Skrevet og Instrueret af Benedicte Monica Andersen) 9. Håndværkerne (2012. Bearbejdet af Benedicte Monica Andersen og Brian Eriksen efter Line Knutzons stykke. Instrueret af Brian Eriksen) 10. Cirkus Underskæg (2012. Skrevet og instrueret af Mathias Hjørnholt)

Derudover har foreningen lavet mange forskellige mindre arrangementer bl.a. i forbindelse med drama undervisning, drama events, underholdning i bl.a. Randers Ugen og Vestpark festivalen i Langå, samt diverse filmprojekter.

De har pt. et aktivt skuespillerhold som består af: (I alfabetisk rækkefølge)

Benedicte Monica Andersen (Tovholder, instruktør og manuskriptforfatter) Medvirket i 7 af gruppens forestillinger. Instrueret og skrevet 3.

Jon Nikolaj Andersen (Skuespiller) Har medvirket i 4 af gruppens forestillinger

Brian Eriksen (Tovholder, Skuespiller, Instruktør og manuskriptforfatter) Har medvirket i 10 gruppens forestillinger. Har instrueret 6 og skrevet 5.

Gunnar Fur Øhrberg (Skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør) Har medvirket i 4 af gruppens forestillinger. Instrueret 1 og skrevet 2.

Mathias Hjørnholt (Skuespiller) Har medvirket i 7 af gruppens forestillinger og instrueret 1.

Nikoline Hjørnholt (Skuespiller og koreograf) Har medvirket i 8 af gruppens forestillinger og lavet koreografi til 1.

Sidsel Højmark Lassen (Skuespiller) Har medvirket i 6 af gruppens forestillinger.

Chris Pedersen (Skuespiller). Har medvirket i 5 af gruppens forestillinger.

De har i de tidligere forestillinger desuden haft mange andre skuespillere med.

I efteråret 2013 påbegyndes prøverne til deres næste forestilling med titlen "Tag Plads"

Der kan findes mere om deres virke på: www.forening-fabulas.dk