Spring til indhold

Bruger:Fbor

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Lidt om Herning Korforening, henvisning til hjemmeside


Forårssæsonen er nu slut og koret er gået på ferie. Det har været en rigtig god sæson med Thomas Bach Madsen ved roret/pinden.

Koret sluttede sæsonen af med 2 gode koncerter. Den første i Gjellerup Kirke og den sidste i Væggerskilde Kirke. Koncerterne bød begge steder på forårsstemning, idet der blev sunget en del Maj-sange af henholdsvis Mendelsohn-Bartholdy, Julius Bechgaard, Friedrich Kuhlau samt Niels W. Gade. Koret sang bl.a ”Morgensang” fra Niels W. Gades ”Elverskud” og sluttede af med den meget smukke ”Aftensang ” af Søren Birch.

Som man kan se af repertoiret er Herning-Korforening en gruppe mennesker, som gerne vil videreføre den klassiske tradition, men som også ønsker at bringe den lettere lyriske genre ind i repertoiret .

Når koret starter igen 2. mandag i august er det så deltagelsen i Klassisk musikfestival , der er på programmet på øveaftenerne. Koret skal medvirke i åbningskoncerten den 25. oktober, hvor der skal synges Carl Nielsens ”Fynsk Forår”. Derudover skal der opøves et program til en julekoncert 3. søndag i advent.

Herning-Korforening består i øjeblikket af ca 25 sangere fordelt på sopran, alt, tenor og bas.


Som man kan se i ovenstående er repertoiret klassisk musik, men også den lettere genre, som f.eks nordiske sange og andre lyriske ting.


Har du lyst til at synge i kor, så er det dig vi venter på.


Der er ingen optagelseskrav.

Kom bare og prøv din stemme af frit og kvit i 2 måneder.

Du kan ringe til:

Dirigenten: Thomas Bach Madsen 22282195

Formanden: Kirsten Schirmer 96600704