Bruger:Findsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Dansk Folkemusik gennem tiden[redigér | rediger kildetekst]

Dansk Folkemusik gennem tiden

Dansk Folkemusik har Eksisteret lige så længe som den klassiske musik, og er en af de mange grene som plotter til Klassisk musik verden over.

Navnet Dansk Folkemusik er fra 1500tallet og betyder i korte træk ” Folkes Musik” eller ” musik For folket” det kan også betyde ” Musik Af og med Folket” før hen hed eller kalde man folkemusikken i Danmark for ” Skjald sange og viser” som er brugt helt tilbage fra Vikingetiden og længer tilbage end vi kan huske, den er derfor en af de ældste musik arter vi har her i Danmark. Folke musikken har været til gavn for Folket og blev brugt som en lille revolution inde for musik verden her i Danmark til at få gjort op med ” Kirke musik og Vokal musik” som før hen havde hærsket i Danmark.

Vores Danske Folkesange og musik vi kender i dag, er faktisk over halvdelen af det sange som vi har taget til os fra ” Sverige, Norge, Findland, Rusland, Tyskland og England” igennem hele vores historie har vi videreudviklet meget på vores broderlands sange, ved at give dem anden navn og tekst.

Under alle vores krige vi har været indblandet i, har vi taget og opdigtet sange for at kunne minde os selv om hvad der skete og hvorfor, det er en stordel af Folkemusik kulturen i Danmark at vi godt vil huske de ting der er sket os, et godt eksempel er ” droning daumer” som også er en Folkevise” I 1960- 1980 var Dansk Folkemusik præet af de Danske Spille film og Lyst spil der blev lavet i de år, for her var der altid sange med i de lyst spil fx ” der kommer altid en sporvogn til” men også på revy scenen herskede folkemusikken i form af alle de ny lavede sange der var lavet osv.

Nogen af dens tids store musikkere inde for Folkemusikken i Danmark var” Poul Bundgaard, Poul Richart, Ove Verner Hansen, Karl Stikker, Kim Larsen, Sebastian / Knud, Bamses venner osv.

I 1900erne var eller blev Dansk Folkemusik meget påvirket af England, USA osv Hvor vi fik Soul, pop, Rock, Jazzars, osv. Og det er så det vores lange rejse har først til at vi nu ikke har sange meget af vore oprindelige Folke Musik tilbage da meget af det er blevet erstattet af Pop, Rock osv.