Spring til indhold

Bruger:Fiskerrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Fiskerrup, Vores by[redigér | rediger kildetekst]

Fakta
Indbyggertal: 1755

Placering: 55,5 NB og 10,1 ØL, Fyn, Danmark



Byens Historie

Fiskerrup er en fiskerby der ligger i det nordlige Fyn med 1750 indbyggere (2012). I 1736 blev byen grundlagt som en fiskerby af en af Christian den 6's nærmeste mænd Søren von Stikkelberg. Han grundlage bygen, på grund af den store fisker succes.

I 1735 ville Christian d. 6 gøre Danmark til et af Europas bedste fiskerlande. Han fik en masse af sine folk til at finde et godt fiskersted. Det gik ikke så godt og de to første måneder gik med at lede. Til sidst indså han at der nok ikke var et gode steder som han troede. Han sagde at han ville give en stor ”dusør” til den mand som ville finde det bedste sted. Nogle måneder efter at jagten var gået i gang var stedet fundet. Det var en fattig bondemand som der fandt stedet, der senere blev til Fiskerup. Det tog ikke mere end tre år at færdigbygge byen. Det siges at Christian den 6 fik gjordt Søren von Strikkelberg mystisk vis til grundlæggeren af byen.

De første mennesker der flyttede ind, var nøje udvalgte fiskere og deres familier som kongens hof havde valgt.

Op igennem 1960’erne begyndte der at være stor interesse for den lille by i Nordfyn. Det var primært hippier som ville udleve sine drømme om kontakt med naturen. En af de tilkommende var den nuværende bormester Hans Olsen (soc.) Han var med til at gøre byen til Danmarks mest CO2 neutrale by, på grund af de mange vindmøller og det store CO2 neutrale forbrændings anlæg.

Byen lever ellers af det store fiskeri industri, de mange vindmøller og de mange butikker. Byen forsyner også andre små byer pga. dens storer mængde af strøm, som de producerer af deres 50 vindmøller.


Ulykke


Den 5/10-1961 skete den værste brandulykke i nordeuropas historien. Det var hele byens centrum som blev brandt ned til grunden. Det skete fordi der var en stor sjuske fejl af nogle håndværkere, som var igang med byens rådhus.


Byens landskab og placering


Byen har et meget mildt landskab. Der er små bakker og fordybninger i jorden. Der er en skov rund om byen. Og der er en kæmpe strand ud til Kattegat, hvor man gerne må fiske.

Naturen omkring Fiskerrup er meget mild. De fleste planter og blomster er skov ”tema”. Mange høje træer og små planter. Der er også dyr som hjorte og enkelte ræve.


Byens fremtid

Byens største udfordring i fremtiden er nok mest at få nok beboere/turister til byen. At få butikkerne til at køre rundt midt i finanskrisen. Der er allerede mange butikker der er gået konkurs. Det er en udfordring at få de unge fra byen til arbejdsmarkedet. En anden udfordring er at få de unge til at blive i byen. De fleste unge vil nemlig helst flytte ind til storbyerne som København, Århus og specielt Odense.


Vigtigt


Vi skal lige minde jer om at dette er en fiktiv by. Og den slet ikke findes.