Spring til indhold

Bruger:FlemmingChristensen007/sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hverdagspilgrim[redigér | rediger kildetekst]

En hverdagspilgrim er en person, der har sat sig for at anvende hverdagen til sin pilgrimsrejse. En traditionel pilgrimsrejse indeholder en række typiske faser, som hverdagspilgrimmen også gennemgår. Samtidig vil både årsagen til vandringen begyndelse, den vedblivende vandring og afslutningen på hverdagsvindringerne kunne sammenlignes med en traditionel pilgrimsrejse. Denne artikel har til formål at gennemgå begrebet hverdagspilgrim og holde det op imod traditionelle pilgrimsvandringer, "leaving home" samt walkabout's.

Beslutningen om at vandre[redigér | rediger kildetekst]

Beslutningen om at vandre kan være tilskønnet af en indre eller ydre kraft, der kan sammenlignes med et kald eller en aspiration, der er stærk nok til at man begynder at undersøge, planlægge og arrangere. Der kan være flere årsager til, at folk begynder en vandring og det mest udtalte er 1) for at møde sig selv/Gud, 2) for at komme væk fra noget/flugt eller 3) for at få oplevelsen med/kunne tjekke en pilgrimsvandring i på livs-cv'et.

Begrebet pilgrim[redigér | rediger kildetekst]

Begrebet pilgrim rummer forskellige elementer. 1) Det har et religiøst element, idet en traditionel pilgrimsrejse skal rense den rejsende for at være klar til mødet med Gud, 2) Der er et mål for enden af rejsen som oftests en kirke, og kirken har ofte en række unikke ritualer for den rejsende og 3) Der er en rute, der fører fra start til slut. Dermed adskiller en pilgrimsrejse eller færd sig fra en buddhistisk "leaving home" eller en "walkabout", der er kendt hos naturfolk.