Spring til indhold

Bruger:Frederik S Hansen/sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Tidligere viceinspektør Søren Wehner, Spørring, er død, 67 år.

Søren Wehner stammede fra Skive. I gymnasiet i Struer mødte han i 1959 Karin, som blev hans livsledsager.

Da hun i 1965 var færdig som lærer og fik stilling med bolig i Spørring, giftede de sig. Han blev lærer i 1971, og efter at have været militærnægter kom han til Rønbækskolen, hvor han fra 1973 til 2003 var viceinspektør.

Søren Wehner var i nogle år involveret i et projekt for demokratiseringsøvelser i De baltiske lande. Han stod blandt for et projekt i Estland, hvor han sammen med lærerkolleger fra Hinnerup flere gange var ovre for at inspirere estiske lærere.

I Spørring blev Søren Wehner føst og fremmest kendt som talsmand for en gruppe under borgerforeningen, som først fik forpurret planer om en motocrossbane og senere en skydebane i Spørring Grusgrav.

Søren Wehner var som ung elitegymnast og svømmer. Han var kreativ og fik afløb for sine evner som stenhugger og ravlsliber. Han var en læsehest og meget historisk vidende.

Sammen med sin kone var han på mange rejser blandt andet til Alaska og Canada og med den transsibiriske jernbane. Altid var han den velforberedte rejseguide. På et tidspunkt tog han orlov i tre måneder for at sejle med »Naveren« tværs over Atlanten.

Søren Wehner og hans kone gik begge på pension som 60-årige netop for at få mere tid til rejselivet. De nåede kun et par rejser med børnebørnene, inden hans cancer ødelagde planerne. I de seneste år gik turene kun til sommerhuset ved Lyby Strand, hvor han stadig kunne nyde naturen.

Søren Wehner tilbragte de sidste seks uger på Hospice Djursland. Han efterlader sig sin kone, en søn og en datter og fire børnebørn.