Spring til indhold

Bruger:Frederiksbergteater

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Frederiksberg Teater

Frederiksberg Teater blev stifter 1988. Lige pt. Råder teatret over 9 teater hold samt et teaterband.

Før i tiden hed det Frederiksberg Teater og børnekor, men i 2007 blev navnet lavet om til Frederiksberg Teater. Da vi havde et showkor, som holdte til på Ordrup Skole. Men blev nedlagt pga. Private ting indenfor Frederiksberg Teater. Året blev 2013 og Frederiksberg Teater måtte lukke ned for showkoret på Ordrup Skole, men efter et stykke tid fik vi lavet et teaterband i stedet for showkoret som hedder ”De Sure Voksne – De Forkælede Børn” som ledes af vores teater leder. Da året blev 2006, sammenlagde Danmarks ældste teaterselvskab ”Jurex” sig sammen med Frederiksberg Teater. Så vi lige pt. Er Danmarks ældste og største amatørteater.

Teaterleder igennem tiden: Gert Nielsen 1988 - Morten Husfeldt Gert Nielsen (Nuværende Teaterleder)

Souschef igennem tiden: Michelle Feldborg 2013 - nu

Info om Danmarks Ældste amatørteater: Den 10. november 1932 blev teaterselskabet Jurex stiftet af Knud Rex og Børge Just Madsen - deraf navnet JU - REX. 
Senere kom Knud Rex på Det Kongelige Teaters elevskole og blev derefter professionel skuespiller. Herefter blev ledelsen af teaterselskabet og instruktionen overtaget af Børge Just Madsen og Schack Fog.
Stifteren Knud Rex blev i 1943 Teaterdirektør for det daværende Frederiksberg Teater der lå hvor det nuværende Aveny Teater har til huse i dag. Historien i øvrigt om Knud Rex er ret spændende og dramatisk, men den må man læse om et andet sted.

Teaterhuset: Kong Georgsvej 40, 2000 Frb. (Duevej Skole) 1988 – 1998 Finsensvej 139, 2000 Frb. C 1998 – nu