Spring til indhold

Bruger:GodSilas/Lorania

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Lorania er navnet på en dansk liverollespilsforening og et dansk fantasyunivers som skabes og bruges af samme forening.


Rollespilsforeningen Lorania arrangerer en fast liverollespilskampagne i Geelskov ved Holte, den 3. lørdag hver måned året rundt, bortset fra januar, juli og december. Kampagnen er åben for deltagere af alle aldre, men henvender sig som en af de få faste rollespilskampagner i Københavnsområdet primært til voksne spillere.

Lorania er sammen med Tempus Vivo en af de få tilbageværende foreninger fra den første generation af større rollespilsforeninger i Københavnsområdet i 1990'erne, som også talte blandt andet Semper Ardens, Falros og Midgårds Helte. Lorania er desuden den første forening i Danmark som har påbegyndt en udendørskampagne der udelukkende har kørt med overnatningsscenarier, samt den først rollespilsforening på Sjælland som adopterede de såkaldte "jyderegler" i deres kampsystem.


Foreningens struktur

Lorania ledes af en bestyrelse, bestående af en formand, en næstformand, en kasserer, to menige bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter. Bestyrelsen vælges en gang om året på foreningens generalforsmaling, som ifølge vedtægterne afholdes i løbet af foråret.

Arbejdet med Loranias faste kampagne og fantasyuniverset Lorania varetages af en række selvkonstituerende råd:

- Kampagnerådet fungerer som kampagnens arrangørgruppe, og tager sig af planlægningen og organiseringen af kampagnens indhold.

- Regelrådet fastlægger reglerne for kampagnen, herunder regler for adfærd i skoven, sikkerhed, karakter og deres evner, kamp, handel m.m.

- Magirådet tager sig af reglerne for brug af magi i kampagnen, godkendelse af magi-evner til karakterer og magiske genstande, afvikling af visse former for magi i spil, samt vejleder og bistår Kampagnerådet i spørgsmål der har med magi at gøre.

- Verdensrådet står for vedligeholdelse, udvidelse og redigering af Loranias fantasyunivers, og bistår Kampagnerådet i spørgsmål der har med Loranias verden at gøre.

- Koordinatorrådet varetager koordinationen mellem kampagnens forskellige spillergrupper samt en række evnegrupper fra kampagnens regelsæt.

I fald et af rådene er ude af stand til at blive enige om et spørgsmål, kan der indkaldes til Fællesrådsmøde, hvor samtlige råd i fællesskab prøver at finde en løsning.


Foreningen historie

Lorania blev stiftet i slutningen af 1990'erne af en flok unge rollespillere, primært fra Københavns Vestegn, der spillede i Brøndbyskoven. Kampagnen i Brøndbyskoven fandt konceptuelt sted i oplandet til landsbyen Engby i regionen Nordloranien. I sommeren 2002 rykkede foreningens faste kampagne til Den Grønne Kile, ligeledes i Brøndby, men efter at være blevet anklaget for skovsvineri i medierne af Brøndby Kommune i januar 2003, ophørte foreningens aktiviteter i Brøndby Kommune.

I løbet af 2003 rykkede Lorania til Københavns Kommune, åbnede foreningslokaler på Rentemestervej i Københavns Nordvestkvarter, og startede i august en ny kampagne i Danstrup Hegn i Nordsjælland. Kampagnen i Danstrup Hegn kørte med overnatningsscenarier den 3. weekend i hver anden måned, og var den første faste danske liverollespilkampagne, der blev afviklet som udendørs overnatningscenarier hver gang. Konceptuelt fandt kampagnen i Danstrup Hegn sted i oplandet til de to landsbyer Morkenrød og Hallvang i den nordlige del af regionen Østloranien.

Svigtende deltagerantal til kampagnen, faldende medlemstal og udelivende tilmeldinger til det stort opsatte sommerscenarie "Grænseland" i sommeren 2005, lukkede Loranias kampagne i Danstrup Hegn i august samme år. Den daværende arrangørgruppe, det såkaldte "Kampagneråd", tog dog umiddelbart derefter fat på arbejdet med en ny kampagne i Geelskov ved Holte, som åbnede i marts 2006, og stadig kører. Kampagnen i Geelskov finder konceptuelt sted i lenerne Wachtturmberg og Weiszwald i regionen Vestloranien.


Lorania fantasyunivers

Fantasyuniverset Lorania startede som en række blandede fortællinger og idéer som den første gruppe rollespillere i Brøndbyskoven fandt på. Da spillerne blev organiseret i Rollespilsforeningen Lorania blev fortællingerne og idéerne samlet og redigeret til et ordnet univers.

Fantasyuniverset Lorania er stærkt præget af nordisk og skandinavisk sprog og kultur, og skiller sig ud fra de fleste andre fantasyuniverser ved ikke at rumme drager og raceblandede individer, som for eksempel halvelvere.

Fantasyuniverset Lorania er inddelt i 12 planer, rangeret vertikalt med "De Lyse Guders Himmel" som det øverste og "De Mørke Guders Helvede" nederst. De 4 midterste planer er at sammenligne med "den fysiske verden", hvor sjælevæsnerne - mennesker, elvere, grønhuder, dværge og sortelvere og et par andre mindre racer - lever.

Hidtil har der kun været arrangeret scenarier på det ene af de fire fysiske planer, og det er om dette plan langt det meste viden om Lorania er koncentreret. Dette plan er domineret af Storriget Loranien, som er et feudalt kongedømme befolket af mennesker, hvis kultur inspireret af flere middelalderlige europæiske kulturer.


Kilder:

www.lorania.dk