Spring til indhold

Bruger:Janaarup/sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Janaarup/sandkasse

Loewe Technology er en tysk producent af underholdnings- og kommunikationsteknologi. Det oprindelige forgængerfirma, Radiofrequency GmbH, blev grundlagt i Berlin i 1923, året hvor radioen blev introduceret i Tyskland, af brødrene David Ludwig Loewe (1884-1936) og Siegmund Loewe. Takket være medarbejderen Manfred von Ardenne lykkedes det Loewe at lægge grunden til nutidens tv med den første elektroniske billedtransmission. Den første transmissionsenhed blev skabt i hans laboratorium i Berlin-Lichterfelde i 1930 af forskellige forstærkerrør og andre dele. Den 22. august 1931 blev hans Flying Spot Scanner (light spot scanner) præsenteret på den 8. store tyske radioudstilling. New York Times rapporterede opfindelsen på forsiden.

I løbet af dens næsten 100-årige historie har firmanavn og juridisk form ændret sig flere gange. I den lange historie markerer 2019 begyndelsen på en ny æra: Siden Aslan Khablievs overtagelse har Loewe været en ejerledet familievirksomhed, hvor Khabliev har fungeret som ejer og administrerende direktør. Som led i reetableringen var målet at fastholde og udbygge den traditionelle manufaktur og de højteknologiske produktionslinjer i hovedkvarteret i Kronach i Oberfranken. Loewe har produceret i Tyskland, siden det blev grundlagt, hvilket gør det til en af ​​de få tilbageværende tv-producenter baseret i Europa. Bæredygtige højteknologiske produkter produceres fortsat i Kronach under navnet Loewe Technology GmbH. Ud over højkvalitets fjernsyn omfatter sortimentet også lydprodukter, højttaleranlæg og tv-installationsløsninger.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Grundlagt i 1923 indtil slutningen af ​​Weimarrepublikken[redigér | rediger kildetekst]

Loewe hovedkvarter 1923 i Berlin-Friedenau, Niedstrasse 5

Siegmund Loewe og Manfred von Ardenne, 1928

Lager over 1000 RM i radioaktieselskabet D. S. Loewe fra april 1930

Første Loewe fjernsyn, 1931

Den 22. januar 1923 grundlagde Loewe-brødrene Radiofrequency GmbH i det tidligere mekaniske værksted Grüttner & Lütgert Berlin i Berlin-Friedenau, Niedstraße 5. I oktober 1923 blev Loewe-Audion GmbH grundlagt til fremstilling af elektronrør. Dette blev hurtigt fulgt af Loewe Radio GmbH til produktion af højttalere og modstande. I foråret 1924 blev der bygget en fabrik til fremstilling af enkelte dele og modtagere på Teltow-kanalen i Steglitz-distriktet (distrikt Lankwitz, Wiesenweg 10). Samme år blev Eudarit-Pressgut GmbH indlemmet i Loewe-koncernen. Virksomheden spillede en "særlig rolle gennem sine tekniske innovationer, som påvirkede udviklingen af ​​hele radio- og tv-industrien i Tyskland". Den tekniske udviklingssucces var Siegmund Loewes ansvar, som blev støttet af den selvlærte Manfred von Ardenne (1907-1997).

Fra 1926 blev Loewe lokale modtager OE 333 produceret. Han brugte allerede 3NF, et patenteret flerrørsrør. Udover tre triodesystemer rummede den også fire modstande og to kondensatorer, som udgjorde et komplet ensretter- og forstærkersystem med et udgangstrin til betjening af højttaleren. 3NF repræsenterede således et af de første integrerede kredsløb.OE 333 modtageren var meget succesfuld på markedet.

1929 startede tv-udviklingen hos Loewe og sammen med Robert Bosch AG (fra 1937 GmbH), Zeiss Ikon og den britiske tv-pioner John Logie Baird, grundlaget for Fernseh AG (fra oktober 1939 Fernseh GmbH) i Goerzwerk Berlin-Zehlendorf , Goerzallee 299 Loewes produktionsfaciliteter blev samlet i Berlin-Steglitz og i 1930 blev Loewe-selskaberne fusioneret under det nystiftede radioaktieselskab D.S. løve forenet. På Loewe-standen på radioudstillingen i Berlin i 1931 præsenterede Manfred von Ardenne for første gang sin "Flying Spot Scanner" for verdenspublikummet - denne trådløse tv-transmissionsenhed betragtes stadig som grundlaget for velkendt tv-teknologi i dag. Mellem 1925 og 1931 ansøgte Loewe om flest tv-patenter i verden. På få år havde Loewe således skabt en "god startposition i radioudstyrsbranchen".

Under nationalsocialismen[redigér | rediger kildetekst]

På grund af sin jødiske afstamning på sin fars side blev David Ludwig Loewe tvunget af det nazistiske regime til at trække sig fra virksomhedens bestyrelse i 1933. Han emigrerede og solgte et år senere sin andel til sin bror Siegmund Loewe, som blev i Tyskland. I 1938, med ariseringen af ​​Radio AG D.S. Loewe emigrerede også og tog til USA. Fra 1939 fremstillede Loewe hovedsageligt radioteknologi til Luftwaffe. For at slippe af med stifternes jødisk udseende navn blev firmanavnet i 1940 ændret til Löwe Radio AG og for fuldstændig at slette alle spor til Opta Radio AG den 1. august 1942.

Firmaet Dr. Dietz & Ritter (se også Körting Radio Werke) fremstillede radiomodtagere under mærket Körting fra 1932. Som en del af oprustningen af ​​Wehrmacht byggede virksomheden radioteknologi til luftvåbnet under licens fra Telefunken og Lorenz fra 1935 på vegne af Reich Air Ministry (RLM). Til dette formål etablerede virksomheden en anden placering ikke langt væk på Melscher Straße 7. På grund af forskelle med Army Weapons Office blev udviklingen og produktionen af ​​militærteknologi i Melscher Straße-afdelingen sat under RLM-opsyn og overført til det rigsejede Leipziger Funkgerätebau G.m.b.H. den 1. november 1939. outsourcet. De to aktionærer og administrerende direktører Dietz og Ritter mistede deres poster. Den tekniske direktør Wilhelm Dietz, som allerede var i konflikt med Ritter på grund af hans indblanding i virksomhedens tekniske anliggender, gik tilbage med fratrædelsesgodtgørelsen for sin andel på 40 %; han døde i juli 1944. Med de økonomiske midler til at outsource sin Wehrmacht-produktion fortsatte Ritter med at fremstille radiomodtagere som eneejer i den gamle fabrik på Eichstädtstraße 11 (i dag Untere Eichstädtstraße) under navnet "Körting-Radio-Werke Oswald Ritter" .

I april 1941 blev Leipzig radioudstyrskonstruktion tilknyttet Berlin-virksomheden som Löwe-Radio AG, Leipzig-fabrikken. Samme år overtog Löwe også Peter Grassmann Metallwarenfabrik i Berlin. Fra 1. august 1942 hed filialen Opta Radio AG, Leipzig-fabrikken, analogt med moderselskabet. I marts 1945, kort før starten af ​​slaget om Berlin, blev produktionen i Berlin flyttet til Küps nær Kronach. Ifølge den amerikanske jødiske komité beskæftigede virksomheden slavearbejde under Nazityskland.

Efter Anden Verdenskrig[redigér | rediger kildetekst]

Adresse på Loewe Radio G.m.b.H. på en forsendelseskarton, 1951

Delvis udsigt over Loewe-fabrikken i Kronach

Allerede i 1946 genoptog Opta-fabrikkerne i Küps, Berlin og Leipzig produktionen og fremstillede de første efterkrigsapparater og rør. Loewe-brødrene vendte tilbage til Tyskland.

I 1948 forlod de østtyske værker selskabsgruppen. I Oberfranken blev produktionen flyttet fra Küps til Kronach på de nuværende fabrikslokaler. I 1949 blev de vestberlinske og vesttyske dele af virksomheden fuldt ud tilbage til Siegmund Loewes ejerskab, og virksomheden blev ændret til Loewe-Opta AG.

I 1964 blev datterselskabet Loewe Opta GmbH grundlagt. Blandt andet var områderne udvikling, produktion, salg og marketing samlet i den.

I 1978 afsluttede Loewe egen radioproduktion. Hovedfabrikken i Berlin-Steglitz blev opløst året efter. I februar 1981 præsenterede Loewe Europas første stereolyd-tv for pressen.

Efter at Philips-beholdningen i Loewe blev kendt, solgte Philips og de selskaber, der er tilknyttet Philips, alle deres aktier i 1985. Dette gav ledelsen i Loewe Opta GmbH mulighed for at genvinde virksomhedens uafhængighed.

I 1992 tilhørte Loewe Opta GmbH i Kronach 51,9% af Management GBR (samfundet af ledende medarbejdere i GmbH) og 48,1% til Matsushita (Panasonic); dog solgte Matsushita sine aktier tilbage i 1997.

IPO og omstilling[redigér | rediger kildetekst]

Loewe AG blev noteret på børsen i Frankfurt den 7. juli 1999 til en udstedelseskurs på 18 EUR under ledelse af Rainer Hecker (CEO) og Burkhard Bamberger (CFO). I 2004 oplevede virksomheden en økonomisk krise. I denne situation sikrede den japanske elektronikkoncern Sharp sig næsten 29 % af Loewe-aktierne i løbet af en kapitalforhøjelse og bidrog således væsentligt til omstruktureringen; derudover frafaldt de ansatte en hel eller en halv månedsløn. Virksomheden kom sig og belønnede sine medarbejderes engagement i 2007 med en særlig bonus på næsten tre millioner euro.

Loewe kom dog under et stigende pres som følge af den intensiverede priskrig i branchen. I 2012 led virksomheden et tab på 44,5 millioner euro ved en omsætning på 250 millioner euro. Den 1. marts 2013 tiltrådte Matthias Harsch, tidligere administrerende direktør for vægtproducenten Bizerba, som administrerende direktør hos Loewe. Han blev støttet i bestyrelsen af ​​omstruktureringsekspert Rolf Rickmeyer. Med denne besættelse bør den tabsgivende virksomhed reddes, og en repositionering af brandet bør gennemtvinges. I første kvartal af 2013 var salget mere end en tredjedel lavere end i samme kvartal året før. og næsten 180 af de omkring 1.000 arbejdspladser blev nedlagt.

Konkursbehandling og redningsindsats[redigér | rediger kildetekst]

I juli 2013 indgav Loewe en konkursbegæring for sig selv og dets datterselskab Loewe Opta for at omstrukturere virksomheden og finde nye investorer inden for tre måneder. Søgningen var også rettet mod en stærk partner i Asien, for at holde fast i luksussegmentet, men også for at kunne tilbyde konkurrencedygtige enheder til at komme ind i premiumsegmentet. Den 31. juli 2013 blev det offentliggjort, at Loewe har til hensigt at indgå et strategisk partnerskab med den kinesiske elektronikproducent Hisense fra Qingdao.

En kapitalnedsættelse på 4:1 fulgte i august 2013, og i september blev det meddelt, at yderligere 150 stillinger skulle skæres ned for at omstrukturere virksomheden. Planlagt insolvens fulgte den 1. oktober 2013. Selskabet meddelte, at insolvensretten i Coburg havde godkendt insolvens under selvadministration. Forretningsdriften vil fortsætte, og den restrukturering, der er iværksat, koncentrerer sig nu udelukkende om afslutningen af ​​investorforhandlingerne. Alfred Hagebusch, insolvensspecialist hos Heidelberg-advokatfirmaet Wellensiek and Partners, blev generalrepræsentant hos Loewe.

I januar 2014 meddelte Loewe endelig, at en gruppe tyske familieiværksættere og ledere ledet af den tidligere Apple-manager og europæiske chef Jan Gesmar-Larsen havde fundet nye investorer. Koncernen ønskede dog ikke selv at overtage Loewe AG, men kun hovedparten af ​​dens aktiver via en aktivhandel. I slutningen af ​​februar 2014 annoncerede gruppen af ​​investorer dog uventet, at de trak sig ud af købskontrakten, som allerede var notariseret. Med købsaftalen dateret 21. marts 2014 overtog investoren Stargate Capital GmbH med aktionærerne Mark Hüsges og Boris Levin fra München endelig virksomheden. Hele Loewe AG's og Loewe Opta GmbH's forretningsdrift, inklusive produktionen, blev således videreført på Kronach-anlægget. Af de sidste 525 stillinger blev 95 oprindeligt elimineret. Med beslutningen om at producere alle nye Loewe-produkter i Kronach kunne 50 medarbejdere – hovedsageligt fra produktionsområdet – blive ansat igen af ​​den nye virksomhed. Købsprisen lå i det øverste encifrede millioninterval. Der er planlagt investeringer i det mellemste tocifrede millionbeløb i de kommende år. Da prisen ikke var tilstrækkelig til at tilfredsstille alle konkurskreditorer, blev der ikke foretaget betalinger til aktionærerne. Opkøbet af Stargate Capital sluttede den 8. april 2014.

Efter overtagelsen af ​​de værdifulde komponenter i Loewe AG og Loewe Opta GmbH af et kapitalforvaltningsselskab grundlagt i München i oktober 2013 den 1. april 2014 og omdøbningen af ​​dette selskab til Loewe Technologies GmbH og flytning af dets vedtægtsmæssige hjemsted til Kronach, operationel forretningen begyndte igen. Datterselskaber var repræsenteret i Frankrig, Italien, Belgien, Holland og Storbritannien. UHD-fjernsyn blev udviklet som nye produkter. Fra april til december 2014 kunne Loewe sælge 52.934 fjernsynsapparater og 4.005 lydapparater. Salget fra april til december 2014 beløb sig til 65,4 millioner euro, hvoraf omkring 54 procent var i Tyskland. Pr. 31. december 2014 var 364 og i februar 2017 ansat 500 arbejdere, omkring 400 af dem i Kronach. Loewe afsluttede udvidelsen af ​​salgsstrukturen i Tyskland i begyndelsen af ​​juli 2016 og åbnede yderligere salgskanaler ud over specialforhandlere. Markeder som Schweiz og Østrig spillede en vigtig rolle i dette. Forretningen bør også styrkes i Benelux-landene, Skandinavien, Italien, Frankrig, Spanien og Storbritannien. Den 3. maj 2019 meddelte selskabet dog, at det havde indgivet en selvadministreret konkurs. Produktionen blev indstillet den 1. juli 2019, da insolvensbehandlingen i selvadministrationen var slået fejl. Insolvensbehandlingen blev indledt ved afgørelse truffet af byretten i Coburg den 1. juli 2019, og selskabet blev opløst som følge heraf. Insolvensadministratoren fastslog, at en omsætning på mindst 180 mio. EUR ville være nødvendig for en omkostningsdækkende operation; Faktisk var salget kun på EUR 110 millioner i 2018. I begyndelsen af ​​december 2019 blev Loewes såkaldte EMS-produktion, hvor elektroniske komponenter bygges til andre virksomheder, overført til Dr. Schneider gruppe af virksomheder solgt.

I midten af ​​december 2019 blev det kendt, at Aslan Khabliev havde købt Loewe-varemærkerettighederne. Han omdøbte derefter en virksomhed, der blev grundlagt i oktober 2019 med hovedkvarter i Frankfurt, til Loewe Technology GmbH og flyttede derefter sit hovedkvarter til Kronach.

Loewe Technology GmbH er nu aktiv i 42 lande med sine højkvalitets tv- og lydprodukter. Hjertet i Loewe er fortsat det højteknologiske produktionssted i hovedkvarteret i Kronach.

Siden 2019 er virksomheden på imponerende vis kommet ind på markedet igen med mere end 20 nye produkter fra TV- og lydsegmentet.

I 2020 lancerede Loewe det nye We-brand. af Loewe, som henvender sig specifikt til unges behov med innovative produkter af høj kvalitet.

I 2023 fejrer Loewe et særligt jubilæum: mærket fyldte 100 år den 22. januar.

Navn og mærke[redigér | rediger kildetekst]

I løbet af selskabets 90-årige historie har selskabets navn og juridiske form ændret sig flere gange.

Produkterne fra de forskellige Loewe-virksomheder blev oprindeligt markedsført under radiofrekvensmærket. En sinuskurve i en cirkel blev brugt som varemærke. I 1926 blev radiofrekvensmærket erstattet af mærket Loewe Radio, mens varemærket blev bibeholdt. Med stiftelsen af ​​Radio AG D. S. Loewe blev produktionen distribueret under det nye firmanavn fra 1930. I 1935 fik Loewe også beskyttet Opta-mærket, hvorunder alle produkter blev solgt fra 1936.

I 1940 besluttede virksomheden at omdøbe Radio AG D. S. Loewe til Löwe Radio AG for at gøre den gennemførte arisering tydelig for omverdenen ved at ændre stavemåden fra Loewe til Löwe og slette initialerne i navnene på de to firmagrundlæggere, David og Siegmund. I 1942 bliver Opta-mærket en del af firmanavnet. Opta Radio AG var navnet på virksomheden indtil 1949. Den traditionelle sinuskurve blev ikke længere brugt på dette tidspunkt. Det blev først en del af Loewe Opta-mærket igen, efter at virksomheden returnerede det til Siegmund Loewe. Et øjesymbol blev føjet til varemærket.

I slutningen af ​​1970'erne og begyndelsen af ​​1980'erne gennemgik virksomheden en radikal forandring og måtte møde øget konkurrence fra Asien. Som led i virksomhedens repositionering blev ordmærket Loewe introduceret med store bogstaver.

Målet var at positionere Loewe som en innovativ virksomhed igen. I 2002 havde Loewe etableret en markedsposition som leverandør af højkvalitets designorienterede rør-fjernsyn. I 2003 kollapsede Loewes salg af billedrørs-tv-apparater i premium-segmentet dog på grund af fladskærms-fjernsynets triumf. Loewe reagerede med et omstruktureringsprogram, omdannede fjernsynssortimentet fuldstændigt til fladskærme og revitaliserede mærket ved at forfølge en endnu mere stringent premium-kurs. I 2008 modtog Loewe Brand Award 2008 i kategorien Best Brand Relaunch, fordi virksomheden mestrede brandkrisen med en konsekvent premium-strategi og formåede at vende tingene.

Loewe var holding for ledelsen af ​​det operative datterselskab Loewe Opta GmbH. Indtil 2014 havde LaCie og mangeårige Loewe-chef Rainer Hecker en lav encifret procentdel i virksomheden. I mellemtiden samlede den japanske elektronikkoncern Sharp og Hecker-familien deres aktier på i alt 39,04 procent i Loewe Beteiligungs GmbH for lettere at kunne sælge dem senere, men opløste dette kort tid senere. Efter at det var blevet aftalt med investorerne omkring Panthera GmbH, at de væsentlige aktiver ville blive overdraget direkte i stedet for aktier, skulle aktieselskabet, der kun forbliver som en skal, tages af børsen. Dette fortsatte også under Stargate Capital.

Fra det tidspunkt, hvor Panthera GmbH's overtagelse fra München blev kendt og frem til udtræden af ​​købsaftalen den 24. februar 2014, drev Loewes driftsvirksomhed under navnet New Loewe GmbH, hvorefter den blev overført til Loewe Opta GmbH. Efter Stargate Capitals overtagelse i 2014 handlede den operationelle Loewe-forretning som Loewe Technologies GmbH. Efter at Skytec overtog varemærkerettighederne og grundlagde en ny virksomhed og flyttede den til Kronach, bruger Loewe Technology GmbH mærket Loewe.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.