Bruger:Julidragør/sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jul i Dragør (afholdt første gang i 2013) er et julemarked i den historiske by Dragør. Byen Dragør er en by på Amager, ca. 12 kilometer fra Københavns centrum og ikke en del af Hovedstadsområdet. Den er en del af Dragør Kommune og ligger i Region Hovedstaden. Dragør er vokset sammen med Store Magleby, og tilsammen har den bymæssige bebyggelse 12.085 indbyggere (2018)[1].

I 2015 er kommunens indbyggertal på over 14.000. Navnet Dragør kommer af ordet at drage (at trække) og efterleddet -ør betyder gruset eller sandet strandbred.

Dragør har mange velbevarede historiske bygninger, og den gamle del af byen består af idylliske brostensbelagte stræder med gulmalede huse og røde teglstenstage. De fleste af bygningerne er fra 1700- og 1800-tallet. Havnen har et velbevaret kulturmiljø og bruges i nutiden af fritids- sejlbåde, mindre fiskebåde og som basehavn for lodsbåde.

Dragør Kirke blev indviet den 26. april 1885. Kirken er tegnet af arkitekt J. H. Wessel.

Store Magleby Kirke er opført i 1100 tallet.Dragør

Jul i Drageør afholdet hvert år, sidste weekend i novemeber og alle weekender frem til julaften. https://www.julidragoer.dk/. Der er musik og julemarked, hvor man typisk spiser og hygger sig.