Spring til indhold

Bruger:Kasperstuz

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sodavand er for usundt


Ja som i nok ved, drikker en masse danskere sodavand, og det er meget vanskeligt, både fordi at danskere bliver tykkere og tykkere, og der er større chance for sukkersyge.

Dem fra hjerteforeningen med mere, mener at danskere kun bør få ½ liter sodavand om ugen.

Sodavand er en betegnelse for "Ikke alkohol", som passer meget godt, nu hvor der ikke er noget alkohol i sodavand (indtil videre)

Sodavandens historie


Det startede tilbage i 1772, hvor en Joseph Priestley opfandt en metode til at opløse, et navn der hedder carbondioxid, som er CO2, som han opløste i vand. Men den helt seriøse ting kom i 1800 tallet, hvor John S. Pemberton. Ham som opfandt Cola, som stammer fra en "Colanød"

Men i de sidste år er der begyndt, at komme en kritik mod Sodavand, pågrund af sodavandens lave "pH-værdi", og det høje indhold af sukker. Og det er bestemt heller ikke godt for tænderne.

Også er der selvfølgelig alle de forskellige sodavandsmærker som f.eks: "Pepsi, Coca cola, Sprite, Fanta, 7 up og mange andre sodavand som vi alle kan lide.


Men nu som vi ved, er der også mange mennesker, der mener at Sodavand, er en god ting, isteden for Alkohol. Fordi hvis Sodavand blev afskaffet, vil børn begynde at drikke Alkohol, hvilket ikke er godt for dem under 18.

Også er der alle tingene "sodavand" kan være, det kan fede, kan være ætsende, man kan blive afhængig af det, også det værste af det hele, det kan være kræftfremkaldende, hvilket er meget uheldigt, da en af mine bedste venners lillebror har kræft.


Panten på sodavand, synes jeg ihvertfald er ireterene. Især p.g.a at alle mennesker bare smider flasker, uden at samle dem op, hvilket er miljøsvineri. Men der er også mange mennesker, som f.eks mig, der tager til Tyskland ved grænsen, fordi de vil have dem billigt og uden pant. Der er f.eks tilbud nogle gange, hvor man kan få 3 kasser for 100 kr. Men det kan jo også gøre, at folk smider det rundt på gaderne.

Der er stadig også nogle forretninger der sælger sodavand...

Det er f.eks Harboe, der har et meget godt sodavandssalg, efter alle os danskere, der trænger til noget koldt og brusende.

Men til jer, der godt kan li sodavand, så vil jeg lige sige, at inden i drikker 2 liters sodavand så skal i tænke på, at jeres tænder kan blive svagere, så i skal have guld kroner, og alt muligt. Også kan i også få kræft, hvis i får for meget sodavand. Også kan i jo også blive rimelig tykke af det, selvom det nok ikke er det der feder mest :-)

Ellers til jer andre FORTSAT GOD DAG :)